Dolar

32,5248

Euro

34,7547

Altın

2.497,63

Bist

9.524,59

Otelcilerdenh İngiliz gazetelerine tepki

Otelcilerdenh İngiliz gazetelerine tepki

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 16:46:42

Otelcilerdenh İngiliz gazetelerine tepki
Bazı İngiliz gazetelerinin, terör örgütü DAEŞ'in saldırı tehdidi altında olduğunu iddia ettikleri Türkiye'ye, vatandaşlarının gitmemesi yönünde haberler yayınlamasına otelciler tepki gösterdi.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, benzer haberlerin sosyal medyada da yer aldığını söyledi.

Bunun üzerine İngiltere'den bölgeye en fazla turist getiren iki tur operatörünün yetkilileriyle görüştüğünü belirten Bülbüloğlu, tur operatörlerinin yetkililerinin, bu haberlerden çok az sayıda kişinin etkilendiği ve korkulacak bir durum olmadığını ifade ettiklerini bildirdi.

Bülbüloğlu, "Bu tür haberler hoş değil. Bölgemize gelen İngiliz misafirleri etkileyeceğine inanmıyoruz. Marmaris'e dokuzuncu kez tatile gelen bir İngiliz'in, Türkiye'nin Suriye ile komşu olduğunu daha yeni öğrendiğine şahit oldum. Bölgemizin Suriye ile bir ilgisinin olmadığı konusunda İngilizleri ikna etmeye çalışıyoruz, gelip görünce ikna oluyorlar zaten" dedi.

İngiliz turistlerin Marmaris'e tekrar gelme alışkanlığı olduğuna dikkati çeken Bülbüloğlu, turizmle ilgili yaşanan olumsuzluklara rağmen, defalarca gelen müşterilerde sorun yaşamadıklarını vurguladı. Bülbüloğlu, yeni gelecek misafirlerin bu gibi haberlerden etkilenebildiğinin altını çizdi.

Haber Ara