Dolar

32,3223

Euro

35,0757

Altın

2.281,81

Bist

9.007,88

ÖSYS adaylarının diploma notunun 'e-Okul'dan edinilmesi

ÖSYS adaylarının diploma notunun 'e-Okul'dan edinilmesi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 15:18:38

ÖSYS adaylarının diploma notunun 'e-Okul'dan edinilmesi
ÖSYM, 2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'ne (ÖSYS) başvuran adayların 'e-Okul' sisteminden temin edilen eğitim bilgilerinin, kontrol edilmesi amacıyla ilgili okullara ve adaylara açıldığını bildirdi.

ÖSYM'nin internet sitesinden, "2015-ÖSYS: adayların diploma notu bilgilerinin e-Okul'dan edinilmesi, adaylar tarafından kontrolü ve okul işlemleri sisteminin açılması" konulu duyuru yapıldı.

2015-YGS ve LYS yerleştirme puanlarının hesaplanmasında ve sınavsız geçişle yerleştirme işlemlerinde kullanılacak olan Ortaöğretim Başarı Puanı'nı (OBP) oluşturan diploma notları ve eğitim bilgilerinin, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yapılan çalışmalar neticesinde, merkez tarafından "MEB e-Okul" sisteminden 13 Haziran 2015'de alınarak, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kaydedildiği bildirilen açıklamada, "Diploma notunun yanı sıra okul birinciliği bilgisi de 'MEB e-Okul' sisteminden alınacaktır. Bu sisteme KKTC okulları dahil değildir" ifadesi kullanıldı.

"2015-ÖSYS'ye başvuran adayların 'e-Okul' sisteminden temin edilen eğitim bilgileri, kontrol edilmesi amacıyla 16 Haziran 2015 tarihi itibarıyla; 'https://kkis.osym.gov.tr' internet adresinden ilgili okullara, 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresinden 2015-ÖSYS adaylarına açılmıştır" bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adaylar, 16-19 Haziran 2015 tarihleri arasında eğitim bilgilerinde düzeltme işlemleri için kendi okullarına başvuru yapacaklardır. Okul birinciliğine ilişkin itirazlar da okul müdürlüklerine yapılmalıdır. Eğitim bilgilerinde değişiklik yapılması gereken adaylar için okul müdürlükleri, 'e-Okul' sistemi üzerinden değişikliklerin yapılmasını en geç 19 Haziran 2015 mesai saati bitimine kadar sağlayacaklardır. Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan merkezimize yapacakları değişiklik, düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir.

Düzeltme işlemlerinin bitmesinin ardından, merkezimiz tarafından eğitim bilgisi 'MEB e-Okul' sisteminden 20 Haziran 2015 tarihinde ikinci kez elektronik ortamda alınarak, ÖSYS kayıtlarına yansıtılacaktır. Bu nedenle, değişiklik isteklerinin 19 Haziran 2015 mesai bitimine kadar 'MEB e-Okul'a bildirilmesi önemlidir. Adaylar, 'MEB e-Okul' sistemindeki güncellenmiş eğitim bilgilerine 21 Haziran 2015 tarihinden itibaren 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresinden erişebileceklerdir.

'https://kkis.osym.gov.tr' kullanıcı bilgileri 'https://bmis.osym.gov.tr' kullanıcı bilgileri ile aynıdır. 'https://kkis.osym.gov.tr' kullanıcı bilgilerini hatırlamayan okul müdürlükleri, bu bilgilerini 444 67 96 (ÖSYM) numaralı çağrı merkezinden öğrenebileceklerdir."

Haber Ara