Dolar

32,5692

Euro

34,7313

Altın

2.485,64

Bist

9.524,59

ÖSO'ya TSK destekli eğitim

ABD'nin Suriye'de YPG'ye yönelik silahlı eğitimlerine karşı Türkiye de ÖSO güçlerini eğitime aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-20 10:55:32

ÖSO'ya TSK destekli eğitim

Türkiye sınırında kurulan kamplarda Özgür Suriye Ordusu güçlerine özel kuvvetler mensuplarınca kapsamlı eğitim veriliyor. Eğitimle ÖSO, yeni bir kimliğe kavuşuyor.

Askeri kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, Fırat Kalkanı Harekatı'nın birinci kısmının tamamlanmasının ardından bölgedeki ÖSO güçleri kapsamlı bir eğitime alındı.

Türkiye sınırında kurulan kamplarda, ÖSO güçlerine, birebir muharebe, havan, roketatar, orta ve hafif makinalı silahlar gibi her türlü silahın kullanımı öğretiliyor.

Silah eğitiminin yanı sıra ÖSO güçlerine, yoğun fiziksel eğitim ile taktik ve operasyonel eğitim de veriliyor.

Daha önceki operasyonlarda tespit edilen eksik ve zafiyetlerin giderilmesi için saha şartlarına birebir uygun operasyonlar icra ediliyor. ÖSO güçlerine daha önce Türkiye'deki kamplarda da eğitim verilmişti.

Daha önceki eğitimlerin daha dar kapsamlı olduğunu belirten askeri kaynaklar, sınırda kurulan kamplarda bizzat özel kuvvetler personeli tarafından verilen eğitimi daha örgütlü olarak niteliyor.

Askeri kaynaklar bölgedeki eğitim faaliyetlerini "Artık sahada eski ÖSO yok, yeni bir ÖSO doğuyor" şeklinde değerlendiriyor.

 

 

Haber Ara