Dolar

32,4961

Euro

34,5834

Altın

2.478,73

Bist

9.553,71

ÖSO üyesi anlattı: Başsız cesetle...

Savaşın sürdüğü Suriye'de ÖSO saflarında savaşırken IŞİD'in eline düşen ve 20 gün hapiste tutulan Türkmen genç, yaşadıklarını anlattı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 11:30:16

ÖSO üyesi anlattı: Başsız cesetle...

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Savaşın sürdüğü Suriye'de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesinde mücadele ederken IŞİD'in eline esir olarak düşen Türkmen genç, hapiste kaldığı 20 gün boyunca yaşadığı işkenceleri anlattı.

IŞİD'in eline düştükten sonra yargılanan ardından da 20 gün hapis cezası verilen genç, serbest bırakıldıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında IŞİD'den temizlenen Cerablus'a gelerek yeniden ÖSO saflarına geçti.

Serbest kaldıktan sonra  IŞİD'in ÖSO askerlerinden olduğu gerekçesiyle infaz listesine aldığı için adı ve memleketi açıklanmayan Türkmen genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in eline 3 kez düştüğünü ve bunlarda sırayla 3, 5 ve 25 gün esir tutulduğunu söyledi.

Son esir düştüğünde ilk 5 gün yargılanma süreci yaşadığını anlatan genç, kendisini yargılayan kadının 20 gün hapis cezası verdiğini belirtti.

Bu süre içinde çeşitli işkencelere maruz kaldığını anlatan genç, şunları kaydetti:

"20 gün bitmek bilmedi. Dile gelmeyecek işkenceler yaptılar. Yaklaşık 70 santimetre genişliğinde 190 metre uzunluğunda bir yerde tuttular. Yani sadece bir adamın sığabileceği bir yerdi. Gözlerimiz hep kapalıydı. Zaman zaman yanımıza iri yarı bir adam getirdiler. Bir elinde kılıç diğer elinde silah vardı. 'Size silah sıkan bu muydu?' diye soruyorlardı. Gelen adam 'hayır' derse, şükrediyordum Allah'a 'bana yeniden hayat bağışladın' diye. Mesela normal bir insanın 15 dakika bile dayanmakta zorlanacağı işkenceler de yapıldı. Akşam üzeri Filistin askısına alınıp, sabaha kadar kaldığımı bilirim. Bağırmalarımı, çığlıklarımı zaten anlatamam. Zaten günlük bir adam öldürüyorlar. Onların eline düşünce aklından tek şey geçiyor; ne zaman öldürecekler, nerede öldürecekler ve nasıl öldürecekler?"

"ÇOCUKLARIM İÇİN ŞEHİT DÜŞMEYE HAZIRIM"

Yanında bazı mahkumların infaz edildiğini belirten genç, "Hapise koydukları yer zaten küçücük. İnsan orada bile kafayı yer ama bunlar bir de kafası kesilmiş bedeni yanımıza koydular. Bir süre sonra 'al bu da kafası' diyerek cansız bedenin başını getirip sabaha kadar yanımda bıraktılar. Bazı hükümlüler bunlara dayanamıyordu. Cansız bedenle kalan bir hükümlü, sabaha kadar bağırdı, haykırdı. Sabah olduğunda cesedi alıp götürdüler. Ama bu adamın çığlıkları bitmek bilmedi. Daha sonra alıp tedavi için götürdüler." diye konuştu.

Suriye'deki insanların hiç görmediği ve duymadığı eziyetler yaşadığını aktaran genç, "Yine de bizim umudumuz var. Bu toprak tüm pisliklerden temizlenecek. Yeniden ÖSO'ya katıldım. Onlardan korkmuyorum. Çünkü bu topraklar bizim. DAEŞ gelirse DAEŞ ile Esed gelirse Esed ile savaşacağız. Çocuklarım için bu topraklarda arkadaşlarımla şehit düşmeye hazırız."

Haber Ara