Dolar

32,5090

Euro

34,9362

Altın

2.438,20

Bist

9.716,77

ÖSO komutanı: Menbiç'te kim olursa olsun alacağız

ABD, PYD'ye kalkan olmak amacıyla Menbiç'in kuzeyi ve batısında konuşlansa da, ÖSO ve TSK kenti almak konusunda kararlı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-19 13:11:53

ÖSO komutanı: Menbiç'te kim olursa olsun alacağız

El Bab'ın doğusundan Menbiç'in batısındaki köyleri almak için ÖSO ile PKK/PYD arasında çatışmalar zaman zaman yaşanırken, Türkiye de top atışlarıyla PYD mevzilerini bombalıyor.

ÖSO'ya bağlı Sultan Murat Tümeni'nin komutanı Albay Ahmet Osman, konuyla ilgili Rus sitesi Sputnik'e açıklamalarda bulundu.

Menbiç bölgesinde çatışmaların halen devam ettiğini belirten Osman, şöyle konuştu:

'TÜRKİYE DE BİZİMLE BİRLİKTE'

"Savaşa devam ediyoruz. Bizimle Menbiç arasında daha çok köy var. El Bab'ı aldıktan sonra şimdiye kadar Menbiç tarafında 4 köyü PKK'dan (YPG) aldık. Menbiç'e büyük operasyon ne zaman olur, o konuda net birşey söyleyemem. Türkiye de bizimle birlikte. Bundan sonraki operasyon Menbiç mi Rakka mı olur, bu konuda görüşmeler yürütüyoruz. Türkiye'den haber bekliyoruz. Fakat biz Menbiç ve Rakka için de hazırız."

1_6956_3

'ABD ASKERLERİ, DSG'YE DESTEK OLMAK İÇİN MENBİÇ'TE KONUŞLANDI'

Osman, ABD askerlerinin DSG'ye destek olmak için Menbiç'te konuşlandığını da sözlerine ekledi.

Türkiye ve ÖSO'nun Menbiç'e saldırı yapmaması için 500'e yakın ABD askeri zırhlı araçlarıyla kentin kuzeyindeki köylerde konuşlanırken, Suriye ordusuna bağlı askerler ise geçtiğimiz günlerde Menbiç'in batısındaki 6 köyü DSG güçlerinin elinden teslim almıştı.

2012 yılında ÖSO'nun, 2014 yılında ise IŞİD'in eline geçen 80 bin nüfuslu Menbiç, 12 Ağustos 2016'da DSG tarafından IŞİD'in elinden alınmıştı. Menbiç, güneyde Halep'e 85, kuzeyde Cerablus'a 40, doğuda Kobani'ye 65, batıda ise Bab'a 45 kilometre uzaklıkta bulunmasıyla stratejik bir öneme sahip.

"KİM OLURSA OLSUN MENBİÇ'İ ALACAĞIZ"

Menbiç'te kim olursa olsun kenti alacaklarını vurgulayan ÖSO komutanı Osman, sözlerine şöyle devam etti: "DEAŞ da olsa, rejim de olsa, PKK da olsa, bizim için farketmez. Menbiç'i alacağız." dedi.

Haber Ara