Dolar

32,5561

Euro

34,8528

Altın

2.426,70

Bist

9.645,02

ÖSO Komutanı: El Bab'da ilerliyoruz, kente yaklaştık

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Halep Tümeni Komutanı Taha Atraç, El Bab bölgesinde ilerlediklerini belirterek, kente varmalarına 3 kilometre kaldığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-08 10:06:11

ÖSO Komutanı: El Bab'da ilerliyoruz, kente yaklaştık

Sputnik'e konuşan Atraç, şöyle devam etti:

"Rejim de güneyden El Bab'a doğru geliyor. Rejim ile aramızda 7 kilometre kaldı. İkimizde IŞİD'i kuşatmaya aldık. Rejim güneyden, biz de kuzey, doğu ve batıdan El Bab'a ilerliyoruz. IŞİD'in tek bir kaçış yönü var. Orayı da ağır silahlarla bombalıyoruz. Kaç gün sonra El Bab'a gireceğimiz belli değil. Net bir tarih vermek zor ancak şunu diyebilirim ki birkaç gün sonra El Bab'a girmek için yoğun bir operasyonumuz olacak. El Bab'ı aldıktan sonraki hedefimiz Menbıc kentinin alınması olacak."

'TAHMİNİMİZE GÖRE KENTTE 300 IŞİD ÜYESİ VAR'

El Bab'da IŞİD'in direnmesinin başka ülkelere bağlı olduğu yorumunda bulunan Atraç, "Dış ülkeler ve bazı istihbarat örgütleri IŞİD'e El Bab'ta 'çok direnin' diye talimat veriyor. El Bab bir petrol bölgesi veya çok stratejik bir yer değil. IŞİD'in çok direnmesini gerektirecek bir yer değil. El Bab kentinde ne kadar IŞİD militanı var? Bu konuda da net bir rakam vermek zor ancak bizim tahminimize göre kentin içerisinde 300 IŞİD üyesi var. Kesin sayı vermek mümkün değil. IŞİD'in çoğu militanı sivil elbiseler giyiyor, ondan dolayı net bir sayı veremiyoruz" dedi.

SON DURUM

El Bab bölgesinde Fırat Kalkanı operasyonunda yer alan 3 bin ÖSO savaşçısının olduğu bilgisini veren Atraç, "Türk askerinden de binlerce asker var ancak net bir sayı veremiyoruz. Sayıları değişiyor. Farklı noktalarda farklı sayıları bulunuyor" diye konuştu.

ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre Türk askeri ve ÖSO güçlerinin 24 Ağustos 2016'da başlattığı ve yaklaşık 5 buçuk aydır süren Fırat Kalkanı operasyonunda 55 Türk askeri ve 410 ÖSO mensubu şehit oldu.

ÖSO'dan 7 komutan da IŞİD saldırıları sonucu şehit oldu..

Ayrıca operasyon kapsamında 300'den fazla Türk askeri ve 490'dan fazla ÖSO mensubu yaralandı.

 

Haber Ara