Dolar

32,4471

Euro

34,5007

Altın

2.469,30

Bist

9.537,67

ÖSO Fırat Kalkanı'yla hedef büyüttü

ÖSO'ya bağlı Sultan Murad Tümeni'nin komutanlarından Şıhlı, Fırat Kalkanı Harekatı'yla hedeflerini büyüttüklerini belirterek, 'El-Bab, Mümbiç, Rakka alınacak çünkü buralar Suriye halkının toprakları.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-18 11:06:47

ÖSO Fırat Kalkanı'yla hedef büyüttü

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Sultan Murad Tümeni'nin komutanlarından Şıhlı Şıhlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başta Suriye olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde insanlığa karşı büyük suç işleyen ve birçok devletin huzurunu kaçıran terör unsurlarına bütün dünya ülkelerinin "Dur" demesi gerektiğini söyledi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda ilk hedefin Cerablus ve çevresinin, ardından da El-Bab'a kadar olan bölgenin terör unsurlarından temizlenmesi olduğunu aktaran Şıhlı, operasyonun kendilerine her konuda güç kattığını vurguladı.

Suriye'nin asıl sahiplerinin kendileri olduğunu anlatan Şıhlı, vatan topraklarını terör unsurlarına teslim etmemekte kararlı olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Fırat Kalkanı Harekatı başlarken tabii ki önümüze bir hedef koymuştuk. Aslında operasyonla birlikte gönlümüzde yatan tampon bölgeydi. Bu tampon bölgeyi mutlaka gerçekleştirmemiz lazımdı. Kimseden emir almadan kimseye taviz vermeden buraları kurtaracağız."

HEDEF EL-BAB, MENBİÇ, RAKKA 

Şıhlı, Türkiye'nin kendilerine vermiş olduğu destekle Suriye'de binlerce insanı özgürleştirdiklerini dile getirerek, bu konuda Türkiye'ye millet olarak duacı ve minnettar olduklarını belirtti.

Cerablus'u Suriye'nin güvenli limanı haline getirdiklerini anımsatan Şıhlı, "Tabii ki hedeflerimiz çok büyük. El-Bab, Membiç, Rakka, diğer taraflara gidilecek ve alınacak çünkü buralar Suriye halkının toprakları, biz de Suriye halkıyız." dedi.

Haber Ara