Dolar

32,3373

Euro

34,9656

Altın

2.325,93

Bist

9.103,08

ÖSO Çobanbey'den yeni bir cephe daha açtı

Suriye'nin kuzeyindeki örgütlere yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında ÖSO, Halep'e bağlı Çobanbey ilçesinden yeni bir cephe açtı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-03 16:44:54

ÖSO Çobanbey'den yeni bir cephe daha açtı

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesindeki örgütlere karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı genişleyerek devam ediyor.

ÖSO'ya bağlı kuvvetlerin harekatın başladığı 24 Ağustos'tan bu yana terör unsurlardan temizlediği alan 400 kilometrekareyi aştı. ÖSO, doğuda Sacur Çayı'nın Fırat Nehri'yle birleştiği yer ile batıda Ez Zahiriyah-El Yakubiyah-Hasansağır meskun mahallerini içeren bölgede kontrolü sağladı. Koalisyon çerçevesinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında ÖSO 30'dan fazla köy ve yerleşim yerini örgüt unsurlarından kurtardı.

YENİ CEPHE 

Harekat kapsamında ÖSO yeni bir cephe daha açtı. Daha önce IŞİD'den kurtardığı Çobanbey ilçesini merkez olarak kullanan muhalif kuvvetler buradan doğu ve güneydeki terör hedeflerine doğru harekete geçti. AA ekibi de ÖSO'nun Çobanbey'den ilerleyişini cephe hattında görüntüledi.

Sabah erken saatlerden itibaren ilçeye çevre bölgelerden de çok sayıda muhalif unsur sevk edildi. Yapılan mühimmat takviyesinin de ardından ÖSO'ya bağlı gruplar doğu ve güneye doğru ilerlemeye başladı. Türk Silahlı Kuvvetlerince desteklenen muhalif kuvvetler bazı yerleşim yerlerinde kontrolü sağladı.

Özellikle güneye yönelik harekat sırasında zaman zaman IŞİD tarafından muhalif unsurlara karşılık verildi. Örgüt mensupları tarafından atılan iki havan mermisi ÖSO kuvvetleri ile AA ve TRT ekibinin yakınındaki alana düştü. Havan mermileri nedeniyle bir zayiat yaşanmadı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara