Dolar

32,5194

Euro

34,7430

Altın

2.487,93

Bist

9.524,59

'ÖSO 10 bölgede kontrolü ele geçirdi'

TSK, Cerablus'a yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonun kara gücünü oluşturan Özgür Suriye Ordusu'nun ele geçirdiği bölgeler hakkında bir açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-03 22:33:34

'ÖSO 10 bölgede kontrolü ele geçirdi'

Genelkurmay Başkanlığı'ndan 3 Ağustos'ta saat 22.00 civarı yapılan açıklamada Türk Silahlı Kuvvetlerince desteklenen ÖSO'nun harekâtın 11. gününde Athariyah, Şeyh Yakup, Vukuf, Ayyaşa ve Mutminah'ın da arasında olduğu 10 bölgede kontrolü sağladığı açıklandı.

Harekat kapsamında sivil zayiat oluşmamasına azami dikkat edildiği ve son teknolojik yöntemlerin kullanıldığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Koalisyon çerçevesinde Fırat Kalkanı Operasyonu bölgede planlandığı şekilde devam etmektedir. Çok sayıda DEAŞ teröristinin, Koalisyon güçlerince desteklenen ÖSO birliklerinin önünden bulundukları mevzileri terk ederek araçlarıyla kaçtıkları gözlenmektedir. 24 Ağustos 2016'da başlayan ve yoğun hava destekli devam eden Fırat Kalkanı Operasyonunda büyük kayıplar veren DEAŞ, barınma alanları ve silah mevzilerinin çoğunu kaybetmiştir. Açıkta kalan unsurlarının direnmeleri oldukça güçleşmiştir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir. Bu kapsamda; sivil zayiatın meydana gelmemesi maksadıyla son teknolojik yöntemler kullanılmakta, buna ilişkin tüm tedbirler alınmakta, elde edilen görüntü ve tespitlerle, hedefler hassasiyetle saptanmakta, hedeflerin sivil yerleşim yerlerine belirli kıstaslardan daha yakın olmamasına ve sivillerin zarar görmemesine mutlak şekilde dikkat edilmektedir."

Harekat, bir süredir askeri hareketliliğin devam ettiği Kilis'in Elbeyli ilçesine bağlı Salahan Köyü'nde sınır güvenliği için yapılan duvarın bir bölümünün kaldırılarak açılan kapıdan TSK'ya ait yaklaşık 20 tank, 5 zırhlı personel taşıyıcı, kamyon ve zırhlı araçların Suriye'ye girmesi ile başladı.

Elbeyli'nin 30 km batısında yer alaln Kilis şehir merkezine de Suriye'den 3 roket mermisi atıldı.

 

Haber Ara