Dolar

32,3659

Euro

34,9597

Altın

2.324,82

Bist

9.079,97

'Osmanlı dönemi Kabe-i Şerif, Medine-i Münevvere Örtüleri' sergisi açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Ramazan ayında farklı etkinliklerle, yine ilklere imza atıyor. Yarın akşam Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından Altınpark'ta, dünyada ilk kez 'Osmanlı Dönemi Kabe-i Şerif, Medine-i Münevvere Örtüleri' sergisi açılacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-29 13:21:07

'Osmanlı dönemi Kabe-i Şerif, Medine-i Münevvere Örtüleri' sergisi açılıyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Ramazan ayında farklı etkinliklerle, yine ilklere imza atıyor. Yarın akşam Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından Altınpark'ta, dünyada ilk kez "Osmanlı Dönemi Kabe-i Şerif, Medine-i Münevvere Örtüleri" sergisi açılacak.

Büyükşehir'in geleneksel "Mahallede Şenlik Var" etkinlikleri, Ankara'nın en büyük kitap fuarı ile 5 bin kişilik iftar yemeklerinin adresi de yarından itibaren ramazan boyunca Altınpark olacak. Başkan Gökçek, dünyada ilk kez düzenlenen "Osmanlı Dönemi Kabe-i Şerif, Medine-i Münevvere Örtüleri Sergisi"nin açılışının Salı günü (yarın) saat 19.00'dan itibaren Altınpark'ta yapılacağını duyururken, "Sergide bulunan Kanuni Sultan Süleyman devri Kabe-i Şerif Kapısı örtüsü, dünyada eşi bulunmayan bir hazine. Dünyanın en büyük Kuran-ı Kerim'i de sergide yer alacak" ifadelerinde bulundu.

Ankara'nın en büyük kitap fuarı da Altınpark'ta yarın akşam 19.00'da Başkan Melih Gökçek tarafından açılacak. Her gün 12.00-01.00 saatleri arasında açık olacak ve 21 Haziran'a kadar devam edecek "Kitap Günleri Fuarı"nda, tiyatro gösterileri, eğlence atölyesi, kukla gösterileri gibi etkinliklerin yer alacağı çocuk şenliği de yapılacak. Başkan Gökçek, sosyal medya hesabından, "Çocukları unutmadık. Anne-baba kitaplarla tanışırken, çocuklar tiyatro, kum boyama, el işi gibi etkinliklerle buluşacak. Salı gününden itibaren gece adresiniz artık Altınpark. Çünkü ramazan eğlence alanımız (panayır) Ankaralıların hizmetinde. Etkinlilerimiz ücretsizdir. 21 Haziran'a kadar inşallah sizinleyiz" paylaşmında bulundu. Başkan Gökçek, Altınpark'taki camilerde vatandaşların teravih namazlarını da kılabileceklerini duyurdu.

30 Mayıs-21 Haziran günleri arasında Altınpark'ta düzenlenecek ramazan etkinlikleri, gündüz saat 12.00'da başlayacak ve gece yarısı saat 01.00'e kadar sürecek. Kongre Merkezi'nde sergiler ve kitap fuarı, ana meydanda da iftar yemeği alanı, çocuk panayır alanı ve çeşitli konserler ve etkinlikler yer alacak.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara