Dolar

32,5912

Euro

34,7532

Altın

2.497,42

Bist

9.524,59

'Osmanlı'dan Günümüze Arnavut Türk İlişkileri' Sempozyumu

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, 'Osmanlı'dan günümüze Arnavut Türk ilişkileri' konulu bir sempozyum düzenlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-20 12:39:24

'Osmanlı'dan Günümüze Arnavut Türk İlişkileri' Sempozyumu

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Balkan Forumu desteğiyle Alsar Vakfı tarafından düzenlenen sempozyuma, Arnavut Türk ilişkileri uzmanı araştırmacı yazar Müfid Yüksel, sosyal bilimler uzmanı Prof. Dr. Zyhdi Dervishi, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay ve Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gurra'nın yanı sıra Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği ile birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.

d1(4)

d2(10)

Alsar Vakfı Başkanı Gurra, açılış konuşmasında, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Arnavutların kilit rol oynadıklarını anlatarak, Arnavutluk'un en güçlü müttefikinin Türkiye olduğunu ifade etti.

Araştırmacı yazar Müfid Yüksel konuşmasında Arnavutluk ile Türkiye arasında tarih boyunca gelişen ilişkiler konusunda katılımcılara bilgi verdi. Arnavutça dilinin 18. yüzyılda Osmanlı saraylarında kullanıldığını kaydeden Yüksel, "Arnavutların Balkanlar'daki gücünün artması veya azalması, Osmanlı'nın güçlenmesi ve zayıflaması ile doğru orantılıdır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından sempozyum sona erdi. Sempozyum, benzer konseptte önümüzdeki hafta Kosova ve Makedonya'da da gerçekleştirilecek.

Haber Ara