Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Osman Yumakoğulları vefat etti

Milli Görüş hareketinin önemli isimlerinden Osman Yumakoğulları vefat etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-21 21:46:32

Osman Yumakoğulları vefat etti

Milli Görüş hareketinin duayen isimlerinden, bir süredir tedavi gören Avrupa Milli Görüş Teşkilatları (AMGT) Kurucu Başkanı, eski milletvekili ve Saadet Partisi eski İstanbul İl Başkanı Osman Yumakoğulları (69) uzun süredir tedavi gördüğü Florya Biruni Hastanesinde vefat etti. 

Cenazesi yarın Fatih Camii'nde ikindi namazına sonrası kılınacak namazın ardından Merkezefendi Kabristanlığında defnedilecek. 

OSMAN YUMAKOĞULLARI KİMDİR

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde 1947'de dünyaya gelen Osman Yumakoğulları İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu. Beyoğlu Merkez Vaizliği, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Bursa İlim Yayma Cemiyeti ve Osman Gazi İlim Kültür Vakfı Başkanlığı, Bursa Marmara Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği, Avrupa Milli Görüş Teşkilatları Genel Başkanlığı, Milli Gazete Avrupa bölümü Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Refah ve Fazilet Partilerinden 20. ve 21. Dönem İstanbul Milletvekilliği yaptı. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu (GİK) görevlerinde de bulunan Yumakoğulları evli ve iki çocuk babası.

6 KALP DAMARI DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Gurbetteki işçilere sahip çıkan Avrupa Milli Görüş'ün başkanlığını iki dönem yürüten Osman Yumakoğulları'nın yaklaşık 5 yıl önce de 6 kalp damarı değiştirilmişti. Yıllardır şeker hastası olan Yumakoğulları, uzun süre  yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

KAMALAK'TAN TAZİYE MESAJI

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ebedi hayata irtihal eden Osman Yumakloğulları ‘nın vefatı üzerine bir taziye mesajı yayınladı.

Merhuma Allah'tan rahmet,  sevenlerine sabrı cemil niyaz eden Kamalak, “Vefatını büyük teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Camianın ağabeylerindendi. Merhum liderimiz Necmettin Erbakan Hocamızın yakın çalışma arkadaşlarındandı. Kişiliği, hayatı ve mücadelesi ile her zaman örnek bir şahsiyet oldu. En zor zamanlarda, en büyük hizmetleri gerçekleştirenlerdendi.  Özellikle Avrupa'daki  Müslümanların teşkilatlanmasındaki emeği her zaman hayırla anılacak .Örnek kişiliği  ve çalışma azmi  bundan sonra da yolumuzu aydınlatmaya devam edecek. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Rabbim hepimizi cennetinde buluştursun” dedi.

Haber Ara