Dolar

32,4755

Euro

34,9595

Altın

2.437,68

Bist

9.716,77

Osman Pamukoğlu sessizliğini koruyor... Akşener'in partisinde yer alacak mı?

Meral Akşener ve Ümit Özdağ'ın çalışmalarını sürdürdüğü yeni partide yer alacağı iddia edilen isimlerden Haşim Kılıç ve Ali Bardakoğlu iddiaları yapanlarken Osman Pamukoğlu sessizliğini koruyor...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-18 08:23:21

Osman Pamukoğlu sessizliğini koruyor... Akşener'in partisinde yer alacak mı?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener ve Ümit Özdağ 'yeni parti' çalışmalarına devam ederken, geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı eski Ali Bardakoğlu, Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) kurucusu Osman Pamukoğlu ve Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç'ın yeni partide yer alacağı iddia edildi.

BARDAKOĞLU ve KILIÇ'TAN YALANLAMA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Akşener'in partisinde yer alacağına ilişkin haberler üzerine açıklama yaptı. Bardakoğlu, "Diyanet işleri başkanlarının siyasete girmesini doğru bulmuyorum" dedi.

Bardakoğlu açıklamasında şun ifadelere yer verdi:

“Daha önce de defalarca ifade ettiğim gibi, ben diyanet işleri başkanlarının görevdeyken siyasetten uzak durması gerektiği gibi görevden sonra da aktif siyaset içinde olmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü diyanet işleri başkanı bütün Türkiye'nin diyanet işleri başkanıdır. Türkiye'de ve dünyada İslam dini hakkında ve dini hayatın sorunlarıyla ilgili herkese aydınlatıcı bilgiler vermek durumundadır. Diyanet İşleri Başkanlarının siyasetin ayrıştırıcı ve doğal olarak gruplandırıcı atmosferine girmesinin dini değerleri hırpalanmasından endişe ederim."

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç ise “Şahsımın yeni kurulmakta olan bir parti ile görüşme halinde olduğunu ifade eden haberlerin gerçekle ilişkisi bulunmamaktadır” dedi.

PAMUKOĞLU SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Meral Akşener'in yeni parti çalışmaları sürecinde adı geçen Osman Pamukoğlu ise sessizliğini koruyor. Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) kurucusu Osman Pamukoğlu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Bu durum Pamukoğlu'nun yeni partide olabileceğine dair soruları akılara getirdi.

YENİ PARTİNİN KURULUŞU FETÖ NEDENİYLE ERKENE ALINDI

Akşener'in partisinin resmi açılışı 11. ay olan Kasım'da gerçekleştirecekti. Fakat Fetullah Gülen'in yabancı basın organlarına verdiği röportaj sonrasında bu tarih, 10. ay olan Ekim'e alındı.

FETÖ Lideri Fetullah Gülen, bir mülakatında seccadeye ayakkabılarıyla basarak poz vermişti. Söz konusu fotoğraf karesinde arkada duran ekranda 00.11 ifadesi ise dikkat çekmişti. Yeni Parti de resmi açılışını 11. aydan 10. aya çekmişti.

Haber Ara