Dolar

32,6166

Euro

34,8599

Altın

2.508,37

Bist

9.524,59

Osman Öcalan: Kandil'in meşruiyeti kalmadı

K24’te yayınlanan Rojev programına katılan terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi, siyasetçi Osman Öcalan, PKK’nın başkansız ve siyasetsiz olduğunu, Kandil yöneticilerinin de meşruiyetinin kalmadığını ileri sürdü. Osman Öcalan, 'Cemil Bayık ve Murat Karayılan'ın liderlik yapma kabiliyetleri yok” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-28 22:47:07

Osman Öcalan: Kandil'in meşruiyeti kalmadı

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi, siyasetçi Osman Öcalan, PKK'nın başkansız ve siyasetsiz olduğunu, Kandil yöneticilerinin de meşruiyetinin kalmadığını ileri sürdü.

K24'te yayınlanan Rojev programına katılan Osman Öcalan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘BAYIK VE KARAYILAN'IN
LİDERLİK YAPACAK
DÜZEYLERİ YOK'

Öcalan, “Şu an Kandil'de bulunanlar, PKK'nin liderliğini yapamıyor” dedi.
Osman Öcalan devamında şöyle konuştu:
“PKK özgür bir şekilde hareket etmiyor. Her şey onların kontrolünde değil. Baskı ve tehditle kontrolü sağlamaya çalışıyorlar. Bu yüzden Kandil yönetiminin meşruiyeti yoktur. Başkan'larının fikirlerinin halka ulaşmasına izin vermiyorlar.”

“PKK lidersiz yürüyor. Bazı kişiler: Cemil Bayık, Murat Karayılan denilen kişiler var ancak gerçekten başkanlık yapacak biri yok. Düzeyleri yetmiyor” diyen Osman Öcalan, “Siyasi veya askeri anlamda bazı tecrübelere sahip olsalar da liderlik yapma kabiliyetleri yok. Bu açıdan bakıldığında PKK siyasetsiz kalmıştır” ifadelerini kullandı.

‘KANDİL YÖNETİMİ, ÖCALAN'IN
MESAJININ KAMUOYUNA
ULAŞMASINA ENGEL OLDU'

Türkiye'de 31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlere de değinen terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, “Seçim döneminde Kandil yönetimi, Öcalan'ın mesajının kamuoyuna ulaşmasına engel oldu” ifadesini kullandı.

Haber Ara