Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanlığına Burak Başarır seçildi

ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanlığına Burak Başarır seçildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 10:54:41

ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanlığına Burak Başarır seçildi
Türkiye'de Kurumsal Gönüllülük Programları geliştiren Özel Sektör Gönüllüler Derneğinin (ÖSGD) 7. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa Coca-Cola İçecek CEO'su Burak Başarır seçildi.

ÖSGD'den yapılan açıklamaya göre, şirketler için Kurumsal Gönüllülük Programları geliştirilmesi, çalışanların gönüllü olarak bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri projelerin kurgulanması, kurumsal gönüllülüğün teşvik edilmesi amacıyla 2002'den beri faaliyet gösteren Özel Sektör Gönüllüleri Derneği 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı üyelerinin katılımı ile 23 Mayıs 2016 günü Limak Eurasia Luxury Hotel'de gerçekleştirildi.

Kurumsal Gönüllülük Programları ile gönüllülük çalışmalarını sürdüren 70'e yakın üyesi, 7 binin üzerinde aktif gönüllü çalışan ve iş birliği yapılan sivil toplum kuruluşları ile bir gönüllülük ağı yaratan ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanlığına Coca Cola İçecek CEO'su Burak Başarır getirildi.

Dernek, kuruluşundan beri uyguladığı Okul Dostu Programı, 2012'de başladığı Meslek Lisesi Koçları Programı yanı sıra sürekli genişleyen ve gelişen bir yelpazede projeler sunuyor.

Dernek, danışmanlık ve projelerin yanı sıra gönüllülük eğitimleri veriyor ve şirketlere özel programlar geliştiriyor. ÖSGD 2007'den itibaren her yıl özel sektörde gönüllülük çalışmalarını teşvik etmek için Gönülden Ödülleri, En Başarılı Gönüllülük Programı, En Başarılı Gönüllülük Projesi ve En Yaratıcı Gönüllülük Projeleri kategorilerinde veriyor.

Özel sektör çalışanlarının yetkinliklerini değerlendirebildikleri Meslek Lisesi Koçları Programı, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Protokolü ile 50 şirketten, 900 gönüllünün aktif katılımı ile 13 farklı ilde, 89 okulda 6 bin 800'e yakın öğrenciye ulaşmayı başardı. Özel Sektör Çalışanların meslek lisesi öğrencilerine hem kişisel gelişimleri hem de profesyonel hayata hazırlıkları aşamasında örnek model olmalarını sağlayan program başarılı bir gönüllülük seferberliği olarak devam ediyor.

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği kuruluşundan itibaren gönüllülüğü destekleyen liderlerin başkanlığında çalışmalarını sürdürdü. Derneğin kuruluşundan beri Başkanlığını üstlenen Yöneticileri, Ümit Boyner (2004 â€" 2006 Dönemi), Tayfun Bayazıt (2006 â€" 2010 Dönemi), Agah Uğur (2010 â€" 2012 Dönemi), Erhan Baş (2012 â€" 2016 Dönemi).

ÖSGD, Kurumsal Gönüllülük alanında gerçekleştirdiği çalışmaların sonuçlarını, üyelerinin kurumsal gönüllülük alanında uluslararası arenada aldıkları ödüller ile gösteriyor.

Bilim İlaç Toplum Takımı 2009'da CSR Europe Ödülü'nü alırken, Boyner Grup Gönüllüleri, 2010 yılında Avrupa Gönüllü Merkezi tarafından İyi Örnek olarak seçildi, 2011 Avrupa Gönüllülük Yılında Avrupa Çalışan Gönüllülüğü Ödülleri İnovasyon Ödülü'nü ve 2014'te Uluslararası Gönüllü Çalışmalar Derneğinin (IAVE) En İlham Veren Gönüllülük Programı ödülünü aldı.

ÖSGD'nin kurucularından olan ARGE Danışmanlık, Avrupa Parlamentosunda kurumsal sosyal sorumluluk alanındaki çalışmaları nedeniyle Geleceği Şekillendiren En İyi 3 Şirket arasında değerlendirildi.

Haber Ara