Dolar

32,4870

Euro

34,9572

Altın

2.435,10

Bist

9.716,77

Oruca en geç başlayan Muğla'da ilk iftar

Oruca en geç başlayan Muğla'da ilk iftar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 21:51:12

Oruca en geç başlayan Muğla'da ilk iftar
Muğla'da ilk iftar yapıldı.

Eski Garaj alanına Menteşe Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında uzun kuyruk oluşturan vatandaşlara Muğla Valisi Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, yemek dağıttı.

Çiçek, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan ramazanı birlikte idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ramazanın sevginin, kardeşliğin en önemlisi de dayanışmanın ve paylaşmanın yoğun yaşandığı mübarek bir ay olduğunu belirten Çiçek, "İlimizde, ülkemizde ve tüm İslam aleminde barış, sevgi, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışmanın yaşandığı, kardeşlik ve sevgi bağlarımızın her zamankinden daha fazla hissedildiği bir ramazan ayı geçirmeyi diliyorum" dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise ramazan ayındaki yardımlaşma ve toplu iftar açma geleneklerini yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Ramazan dolayısıyla Eski Garaj alanında çadır kurduklarını ve her gün ihtiyaç sahiplerine iftar vereceklerini vurgulayan Gümüş, şöyle konuştu:

"Eski Garaj alanında iftar çadırımızı kurduk. Belediyemizin geleneksel iftar çadırında her gün bir hayırseverimizin sağladığı erzak ile halkımıza ücretsiz iftar yemeği veriyoruz. Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımız ücretsiz olarak iftarını burada açabiliyorlar. Belediyemizin aş evinde hazırlanan yemekler ayrıca, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine de götürülüyor. İhtiyaç sahipleri ile her gün bin 750 kişiye iftar yemeği vereceğiz."

Ramazan boyunca çeşitli eğlencelerin de düzenleneceğini belirten Gümüş, "Geleneksel ramazan eğlencelerimizi bu yıl da yapacağız. Bugün Sınırsızlık Meydanı'nda başlayacak eğlencelerimizde Hacivat-Karagöz oyunu, sihirbazlık gösterileri, palyaço ve zeybek oyunları gibi çeşitli etkinliklerimiz olacak. Kent merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde yapılacak bu eğlencelerimiz ile çocuklarımızın ve ailelerimizin de güzel vakit geçirmelerini sağlayacağız" diye konuştu.

- Fethiye'de 3 iftar çadırı kuruldu

Fethiye Belediyesi ramazan nedeniyle Kesikkapı, Menteşeoğlu ve Çatalarık'ta 3 iftar çadırı kurdu. Muğla'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla Fethiye Belediyesine bağlanan 26 mahallede de her gün sırayla iftar çadırı kurulacak.

Belediye Başkanı Saatcı, ramazanın ilk orucunu eşi Nesrin Saatcı ile Kesikkapı Mahallesi'nde kurulan iftar çadırında açtı. Yemek kuyruğuna giren Saatcı çifti, orucunu açtıktan sonra vatandaşlar bir süre sohbet etti.

Başkan Saatcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazanın bereketinin tüm ülkede barışın, kardeşlik ve hoşgörü vesilesi olmasını diledi.

Ramazanın paylaşma ayı olduğuna dikkati çeken Saatcı, "İnşallah herkes seçim döneminde yaşamış olduğumuz sıkıntıları bir kenara bırakır. Herkesin dilinden güzel şeyler dökülür. Bu mübarek ayın Türk ve İslam coğrafyasında savaşların durduğu, barışın geldiği günlere vesile olmasını istiyoruz" dedi.

Haber Ara