Dolar

32,5864

Euro

34,8474

Altın

2.417,55

Bist

9.645,02

Oruç Baba türbesine akın havadan görüntülendi

Türkiye'nin dört bir yanından gelen çok sayıda vatandaş, Ramazan ayının ilk orucunu açmak için Oruç Baba Türbesi'ne akın etti

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-06 22:53:53

Oruç Baba türbesine akın havadan görüntülendi
Türkiye'nin dört bir yanından gelen çok sayıda vatandaş, Ramazan ayının ilk orucunu açmak için Oruç Baba Türbesi'ne akın etti. Yüzlerce vatandaşın bir arada orucunu açması ve türbeye akın etmesi havadan drone ile görüntülendi.

Her sene Ramazan ayının ilk gününde çok sayıda vatandaşın ziyaret ettiği İstanbul Fatih'te bulunan Oruç Baba Türbesi, bu yıl da ilk iftarı burada yapmak isteyen vatandaşlarla doldu taştı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşların dualar ederek, Kur'an-ı Kerim okuması havadan drone ile görüntülendi. Türbeye ziyarete gelen vatandaşlar, şeker, zeytin, sirke ve ekmek gibi bereketi temsil ettiği düşünülen yiyecekleri birbirleri ile paylaştı.

"ONUN NİYETİNİ DEVAM ETTİRİYORUZ"

Oruç Baba Türbesi'ne en iyi dilekleri ile geldiğini söyleyen Nesrin Acar, "Dualarım ile buraya geldim. İnşallah gelen herkesin duaları kabul olur. Oruç Baba Ramazan'ın ilk gününde orucunu sirke ve ekmekle açtığı için bizde onun niyetini devam ettiriyoruz" dedi.

"HER ŞEYİMİZİ PAYLAŞIYORUZ"

Türbeye 13 yıldır geldiğini belirten Ayşegül Arcan, "Burada topladığım sirkeyi bir yıl boyunca kullanıyorum. Aslında sirke ritüel haline geldi. Bu kadar insanın dileğini alıyorsunuz bir nevi. Ramazan birlik, beraberlik ve paylaşmak demektir. Her şeyimizi paylaşıyoruz" diye konuştu.

Haber Ara