Dolar

32,3776

Euro

35,0297

Altın

2.326,46

Bist

9.142,40

Ortaylı'dan Görmez'e sekülerizm yanıtı!

İlber Ortaylı, Diyanet İşleri Başkanı'nın 'sekülerizm' açıklamasına tepki gösterdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-16 06:03:58

Ortaylı'dan Görmez'e sekülerizm yanıtı!

Ünlü tarihçi Prof. İlber Ortaylı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in "Sekülerizm dinlerden kaynaklanan şiddeti de geride bırakarak dünyayı topyekûn bir savaşın içine soktu" sözlerini eleştirdi. Ortaylı, Görmez'e "Diyanet İşleri Başkanlığı bir ruhani makamın, dini cemaatin görevini üstlenemez. Onun statüsünü aşan bir konu" cevabını verdi.

Çağdaş Ses'ten Erman Çimen'e konuşan İlber Ortaylı; Diyanet İşleri Başkanı'nın bu şekilde demeçler vermesini 'fevkalade mahzurlu' bulduğunu belirterek ,“Bu gibi konular ile ilgili bu statüde birinin açıklama yapması çok yanlış. Diyanet İşleri Başkanı'nın görevi değil bu! Doğrudan doğruya bir din işleri veren bir kurumun başında bir devlet memuru kendisi… O yüzden bu açıklamaları fevkalade mahzurlu buluyorum” ifadelerini kullandı.
 
İlber Ortaylı, şöyle devam etti:

“Diyanet İşleri Başkanı'nın bu şekilde demeçler vermesini fevkalade mahzurlu buluyorum… Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı bir ruhani makamın, bir dini cemaatin fonksiyonunu ve görevini üstlenemez… Yani bu gibi konularda bu statüde açıklama yapması çok yanlış. Diyanet İşleri Başkanı'nın görevi değil bu! Doğrudan doğruya bir din işleri veren bir kurumun başında bir devlet memuru kendisi..
 
Daha evvel üniversitede iken kendisinin hiç böyle bir yazısını da okumadım… Biraz sabrederse daha sonra yazabilir.. Tartışılabilecek bir konu ama Diyanet Başkanı olarak değil… Şu an bir memur çünkü… Onun statüsünü aşan bir konu… Bunları konuşması çok yanlış…”

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara