Dolar

32,4933

Euro

34,9474

Altın

2.428,81

Bist

9.795,46

Ortaokul 2. dönem (8.sınıf) sınavları ne zaman yapılacak? AÖL 2. dönem sınavları ne zaman

Kademeli normalleşme ile birlikte okullarda yüz yüze eğitimler tekrar başladı. Öğrenciler de sınavları çalışmak için kolları sıvadı. Peki 5 6, 7, 8. sınıf sınavlar ne zaman başlayacak? Ortaokul 8. sınıf öğrencileri de ikinci dönem sınavlarının ne zaman yapılacağını sorgulama başladı. Peki 8. sınıf ortaokul 2. dönem sınavları ne zaman yapılacak? Ortaokul 2. dönem sınavları hangi konulardan çıkacak? AÖL 2. dönem sınavları ne zaman? Binlerce öğrenciyi ilgilendiren sınav tarihleri belli oldu. Peki ilkokul, ortaokul, lise 2. dönem sınavları yüz yüze mi yapılacak?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-22 17:34:05

Ortaokul 2. dönem (8.sınıf) sınavları ne zaman yapılacak? AÖL 2. dönem sınavları ne zaman

Kademeli normalleşme ile birlikte okullarda yüz yüze eğitimler tekrar başladı. Bir yandan eğitimler devam ederken diğer yandan da öğrenciler sınavlarına hazırlanmaya başladı. Peki 5 6, 7, 8. sınıf sınavlar ne zaman başlayacak? Ortaokul 8. sınıf öğrencileri de ikinci dönem sınavlarının ne zaman yapılacağını sorgulama başladı. Peki 8. sınıf ortaokul 2. dönem sınavları ne zaman yapılacak? Ortaokul 2. dönem sınavları hangi konulardan çıkacak? Binlerce öğrenciyi ilgilendiren sınav tarihleri belli oldu. Peki ilkokul, ortaokul, lise 2. dönem sınavları yüz yüze mi yapılacak?

ORTAOKUL VE LİSE 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milyonlarca öğrenci okullarına döneceği günü sabırsızlıkla bekliyor. Kademeli normalleşme ile birlikte okullarına başlayan öğrencileri de sıanv telaşı sardı. İlkokul, ortaokul, lise 2. dönem 1. sınav tarihleri şimdiden araştırılır oldu. 

2. dönem sınavlarına dair takvim belli oldu. Buna göre 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının 1. dönem sınavlarını tamamlamış olan okullar ikinci dönemin ilk sınavına 8-26 Mart 2021 tarihlerinde başlayacak. 

2020-2021 eğitim ve öğretim yılının 1. dönem sınavlarını yapamamış olan okullar ise 2. dönem sınavlarına 29 Mart-16 Nisan 2021 tarihleri arasında yapacak.

ORTAOKUL VE LİSE SINAVLARI YAPILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "yerinde karar" uygulamasına ilişkin, "Her hafta risk gruplarının hangisinde hangi şehirlerin bulunduğu belirlenecek. Vali ve il hıfzıssıhha kurulu, o ilde okulları açmak ya da kapatmak üzerine bir karar alabilecek." dedi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk liselerde yüz yüze sınavlar ile ilgili olarak ise, ''8 Mart'tan başlamak üzere illerin durumuna göre karar verilecek." açıklamasında bulundu.

AÖL 2. DÖENEM SIANVLARI NE ZAMAN YAPILACKA?

AÖL 2. dönem sınavları  tarihi belli oldu mu? Açık Öğreim Lisesi 2. dönem sınavları 25 Temmuz 2020 tarihinde 2 oturum olarak gerçekleştirilecek. Sınavın 1. Oturumu Saat 9.30'da başlayacak. 2. Oturumun başlangıç saati ise 14.00 olarak belirlendi.

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA SINAVLAR YÜZ YÜZE OALCAK

Ortaöğretim kurumlarında sorumluluk sınavları ile birinci döneme ilişkin yapılamayan sınavlar, eğitim kurumlarında yüz yüze olacak.

BİRİNCİ DÖNEM NOTLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Birinci döneme ilişkin iş ve işlemler 26 Mart Cuma gününe, sorumluluk sınavlarına ilişkin tüm iş ve işlemler ise 31 Mart Çarşamba gününe kadar e-Okul sistemine işlenerek tamamlanacak.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Okulların kapanacağı tarih de öğrenciler ve veililer tarafından merak eiliyor. Bakan Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamasında "15 Şubat'taki iki haftayı üç hafta yaptık. Yani bu ara tatili alarak oraya ekledik ve bir ara tatilden ziyade hatta okulun uzatılmasıyla ilgili de planlamalarımız var. Bizim okullarımız seminer dönemi dahil, 2 Temmuz'da bitiyor ama öğrenciler ondan önceki haftalarda bırakıyorlar. Ama bu sefer öğrencilerimizi 2 Temmuz'a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var. Ara tatil yok." demişti. 

Haber Ara