Dolar

32,5674

Euro

34,8837

Altın

2.432,83

Bist

9.645,02

Ortadoğu Barış Süreci Bakanlar Toplantısı Paris'te başladı

Ortadoğu Barış Süreci Bakanlar Toplantısı Paris'te başladı. Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Şimşek'in temsil ettiği toplantıya pek çok ülke ve örgütten toplam 28 temsilci katılıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-03 15:33:47

Ortadoğu Barış Süreci Bakanlar Toplantısı Paris'te başladı

Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in temsil ettiği toplantıya aralarında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de bulunduğu pek çok ülke ve örgütten toplam 28 temsilci katılıyor.

Konunun tarafları olan İsrail ve Filistin ise toplantıya iştirak etmiyor.

Toplantının açılışında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'nın iki devletli bir çözüm için Filistin ve İsrail'i aynı masa etrafında bir araya getirmek istediğini söyledi.

Hollande, barış sürecini yeniden canlandırmayı amaçladıklarını belirterek, "Endişeler devam ediyor ve aynı zamanda şiddet de yükseliyor. Umutlarsa silinmiş durumda. Bölgedeki boşluğu terörizm ve aşırılık yanlıları dolduruyor." dedi.

YIL SONUNDAKİ TOPLANTIYA ÖN HAZIRLIK

Fransa, İsrail ile Filistin'in yürüttükleri doğrudan görüşmelerin sonuç vermediği görüşünden yola çıkarak, bu toplantıyı yapma önerisini getirmişti.

Toplantıyla yıl sonunda bütün tarafların yer alacağı bir uluslararası toplantının ön hazırlığının yapılması amaçlanıyor.

İsrail, Fransa'nın uluslararası toplantı çağrısını reddetmiş ve iki taraf arasında doğrudan görüşmeler yapılması tezini savunmuştu.

Haber Ara