Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Orta Afrika'da Hristiyan anti-Balaka katliam yaptı!

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Hristiyan anti-Balaka silahlı grubunun düzenlediği saldırılarda çok sayıda sivilin öldüğü bildirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-15 14:14:41

Orta Afrika'da Hristiyan anti-Balaka katliam yaptı!

AA'nın haberine göre ülkede görev yapan BM İstikrar Misyonu'nun (MINUSCA) yazılı açıklamasında, anti-Balaka üyelerinin ülkenin güneydoğusundaki Bangassu bölgesinde sivillere ve MINUSCA yerleşkesine saldırı düzenlediği kaydedildi.

Açıklamada, saldırıda Fas kökenli bir mavi bereli asker ile çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Sivillerin olayın ardından güvenli bölgelere kaçtıkları aktarılan açıklamada, "Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşanan son olaylar, ülkedeki güvenlik durumunun kırılgan bir yapıya sahip olduğunun göstergesi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de saldırıları kınayarak olayın faillerinin yargı önünde hesap vermesi için yetkililerden bir an önce soruşturma başlatmalarını istedi.

Guterres, ayrıca mavi berelilere yönelik saldırıların savaş suçu sayılabileceğine dikkati çekerek, bu olayla son bir haftada öldürülen mavi bereli sayısının 6'ya çıktığını hatırlattı.

ORTA AFRİKA'DA NELER OLUYOR?

Müslüman Seleka silahlı grubunun, Aralık 2012'de yönetime karşı ayaklanmasıyla ülkede siyasi kriz baş göstermiş, anti-Balaka ile Seleka üyeleri arasında çıkan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirmişti.

Siyasi kriz, 14 Şubat 2016'daki devlet başkanı seçimiyle sona ermişti ancak ülke zaman zaman şiddet olaylarına sahne oluyor.

 

Haber Ara