Dolar

32,5986

Euro

34,8126

Altın

2.504,99

Bist

9.484,16

Ormancılar ve tatil köyü çalışanları çevre temizliği yaptı

Ormancılar ve tatil köyü çalışanları çevre temizliği yaptı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 14:10:32

Ormancılar ve tatil köyü çalışanları çevre temizliği yaptı
Fethiye'nin Oyuk Tepe mevkisinde koylara giden yol ile Boncuklu Koyu'nda, orman işletmesi ve tatil köyü çalışanları çevre temizliği yaptı.

Muğla'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla Oyuk Tepe mevkisindeki koyların temizlik işleri, Fethiye Belediyesi'nden Orman İşletme Müdürlüğü'ne devredildi.

Bölgedeki çöpler, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından kepçe ile kamyonlara yüklendi. Orman işçilerinin koyun çevresinde ve kumsalda yaptığı çevre temizliğinde iki kamyon çöp toplandı.

Tatil için Ankara'dan gelen Orhan Beyler, gazetecilere yaptığı açıklamada, Boncuklu Koyu'ndaki çöpleri görünce çok üzüldüğünü dile getirdi. Çöp sorununun halkın bilinçsiz hareket etmesinden kaynaklandığını belirten Beyler, koylarda bir an önce tedbir alınmasını istedi.

- Otel çalışanları bir kamyon çöp topladı

Koylara giden güzergahta bir otelin çalışanları da biriken çöpleri topladı. Tatil köyünün güvenlik müdürü Harun Günay, geçen yıldan bu yana çöp sıkıntılarının devam ettiğini anlattı.

Hiçbir kurumun biriken çöpleri almadığına işaret eden Günay, "Koylara giden vatandaşlar çöplerini yol kenarındaki alana atıyorlar. Biz de kendi imkanlarımızla çöpleri toplamaya çalışıyoruz. Ama biz de belli bir yere kadar yetişebiliyoruz" dedi.

Günay, daha önce güzergahta çöp konteynerleri olduğunu ancak onların da kaldırıldığını bildirdi. "Turizm cenneti" diye nitelendirilen Fethiye'ye bu görüntünün yakışmadığını vurgulayan Günay, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi.

Haber Ara