Dolar

32,4951

Euro

34,7517

Altın

2.487,36

Bist

9.492,23

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

'Almanya, Hollada, Danimarka, yaptıklarını görüyorsunuz. Yahu size ne? Milletin 'evet' veya 'hayır' demesinden size ne? Biz sizin işinize karışıyor muyuz'- 'Bir de alçak FETÖ var ya, o da her yerde 'hayır' diyor. Millet feraset sahibi, artık senin ne mal olduğunu anladı. Ey FETÖ elebaşısı, millet senin ne hain olduğunu anladı. Suratında meymenet dahi olmadığını gördü yani'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-26 13:11:27

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Almanya, Hollada, Danimarka, yaptıklarını görüyorsunuz. Yahu size ne? Milletin 'evet' veya 'hayır' demesinden size ne? Biz sizin işinize karışıyor muyuz?" dedi.

Bir dizi programa katılmak üzere Konya'ya gelen Bakan Eroğlu, Akşehir ilçesindeki Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde düzenlenen, "Temel Atma, Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Töreni"nde, geçmişten buyana Konya sevdalısı olduğunu bildirdi.

Konya'ya büyük yatırımların yapıldığını anlatan Eroğlu, yüz yıllık rüya olan Konya Ovası Projesi'nin (KOP) Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün tozlu raflarında yıllardan beri beklediğini, her hükümeti bitirme sözünü vermesine rağmen bunun gerçekleştirilmediğini aktardı.

Eroğlu, göreve geldiklerinde bu projenin raftan indirildiğini belirterek, "Bütün projeleri yanlış, baraj ve tünel yanlış. 50 yıl da anca açılırdı. Projeyi yeniledik, en önemli adımı olan Bağbaşı ve Mavi Tüneli yıldırım hızıyla açtık. Şimdi Bozkır Barajı yapılıyor. Akdeniz'e boşa akan 444 milyon metreküp su Konya Ovası'na akmaya başladı." diye konuştu.

Türkiye'nin en uzun suni nehrini KOP projesi kapsamında Konya'da inşa ettiklerini vurgulayan Eroğlu, bu işleri başarmak için sevdanın olması gerektiğini, milletin sayesinde de başarılı çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Bakan Eroğlu, hizmet etme heyecanıyla gece gündüz çalıştıklarını, Akşehir'e bugün de eli boş gelmediklerini, 45 müjde vereceğini söyledi.

Konya'da bugün 219 milyon liralık yatırımın müjdesini vereceğine işaret eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bunun 38'i DSİ'nin, 5'i Orman Genel Müdürlüğü'nün olmak üzere toplam 45 müjde, 219 milyon 250 bin liralık... Konya'ya Halil İbrahim bereketi getirsin inşallah. Daha önceki verdiğimiz müjdeleri de sorabilirsiniz. Elinizde kitapçıklar var. Bizim işimiz son derece şeffaf. Sözümüzün eriyiz. Daha önce 127 müjde vermişiz. Bu da 2 milyar 150 milyon liradır. Bununla beraber toplam 2 milyar 360 milyon liralık rekora imza attık. En çok yatırım yaptığımız il Konyadır."

AK Parti Hükümeti'nin Konya'ya büyük önem verdiğini aktaran Eroğlu, sağlıktan eğitime, hızlı trenden bölünmüş yollara kadar çok sayıda hizmetin gerçekleştiğine işaret etti.

- Erdoğan için değil 'her doğan' için

Eroğlu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında Konya'nın 'evet' oyunda iller arasında birinci olacağına inandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Çünkü vatanını, milleti, bayrağını seven yiğit Konyalılar, elbette 'evet' diyecektir, tabii ki 'evet' diyecektir. Nefsimiz için değil, hatta Erdoğan için değil 'her doğan' için, büyük, güçlü Türkiye için sizlerden 16 Nisan'da gümbür gümbür 'evet' bekliyoruz. Çünkü 'hayırcıların' kim olduğu belli artık. Avrupa, eskiden gizli gizli 'hayır' diyordu. Artık 'evet'ler artmaya başlayınca bu sefer açıktan Alman gazeteleri Türkçe manşet atıyor. Türkçe manşet attıkları için memnunuz ama hayır demelerinden memnun değiliz. Almanya, Hollada, Danimarka, yaptıklarını görüyorsunuz. Yahu size ne? Milletin 'evet' veya 'hayır' demesinden size ne? Biz sizin işinize karışıyor muyuz? Bunlar, PKK'yı destekliyor. 'Küfür tek bir millettir' diye söz var ya Avrupa öyle. PKK, 'hayır' diyor. 'Evet çıkarsa biteriz diyor', zaten biteceksiniz. DEAŞ, PYD, PKK bunların hepsi 'hayırcı' Bir de alçak FETÖ var ya o da her yerde 'hayır' diyor. Millet feraset sahibi, artık senin ne mal olduğunu anladı. Ey FETÖ elebaşısı, millet senin ne hain olduğunu anladı. Suratında meymenet dahi olmadığını gördü yani. Meymenet yok. O da 'hayır deyin' diyor ama 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için kararımız 'evet'. Milletimizin istikbali ve istiklali için kararımız 'evet'tir. Kararı vermişsizsiniz, tabiki evet, tabiki evet, tabiki evet."

Eroğlu, konuşmaların ardından butona basarak yapılacak tesislerin temelini attı, ardından orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikalarını dağıttı.

Haber Ara