Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Orman'dan Yıldırım'a: Muhatap olmak istemiyorum

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 2. Futbol Zirvesi'nde Aziz Yıldırım’ın sarf ettiği sözlere yanıt verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-04 15:46:00

Orman'dan Yıldırım'a: Muhatap olmak istemiyorum

Fikret Orman'ın NTV Spor'a yaptığı açıklamalardan satırbaşları şu şekilde:

“5 yıl önce, zor günlerde göreve geldik. O zaman söylediklerimize pek çok insan inanmadı. Bugünlere zorlanarak geldik. Ancak söylediklerimizi yapmış olmamız, tüm Beşiktaşlıların taktirini kazanmamız, bizim için haklı bir gurur. Pişmanlıkla uyandığım bir gün olmadı. Kariyerimin en üst seviyesini Beşiktaş başkanlığı ile gördüm.

VODAFONE ARENA EŞSİZ BİR ŞEY

Üç sene bütün maçlarımızı deplasmanda oynadık. Dört sene boş tribünlere… Kapalı dolmasın diye uğraşanlarla uğraştık. 5 senede büyük yatırımlar yaptık. Sadece stadyum olarak görmemek lazım. Bu arada Vodafone Arena başka bir şeydir. Çimi, lüksü, güvenliği… Eşi benzeri olmayan bir şeydir. Burada oynayan futbol takımı da kendiliğinden oluşmadı. 

BORÇ AYNI AMA 200 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPTIK

Beşiktaş Futbol Takımı yıldızlar topluluğudur. Görev süremizde hem sürekli oyuncu sattık hem de kadroya kalite kattık. Ümraniye Tesisleri'ne yaptığımız yatırımın da ne kadar muhteşem olduğunu biliyorsunuz. Neredeyse baştan yaptık orayı. O zaman 330 milyon dolar borçla aldığımız kulübün borcu bugün de aynı seviyede. Ama 150-200 milyon dolarlık da yatırım yaptık.

LYON FAVORİ AMA BEŞİKTAŞ KEKLİK RAKİP DEĞİL

Lyon favori mi? Evet. Ama Beşiktaş da ‘keklik rakip' değil. Turu geçebiliriz. Finale de gidebiliriz.

ŞENOL GÜNEŞ'LE DEVAM EDECEĞİZ

Biz hoca konusunda istikrar tarafındayız. Hocamızla devam etmek istiyoruz. Ayrılmak gibi bir niyeti yok. Oturup konuşacağız. 1 sene daha kontratımız olmasına rağmen bunu söylüyorum. B planı yok. Ne bizim ne de onun vardır.

CANER'İN BONSERVİSİNİ İSTİYORUZ...

Caner'in bonservisini almayı istiyoruz. Çabuk adapte oldu. İnsanlığını da seviyorum. Enteresan bir oyuncu. Bonservisi için konuşacağız ama herkesin de istediğini verecek değiliz. O gün gelince bonservisi konuşacağız.

TALİSCA'YA 23 MİLYON EURO VEREMEYİZ

Talisca bize çok iyi uyum sağladı. Sosa'yı gol sayısında geçti. Ama 23 milyon euro bonservis bedeli ödeme imkanımız yok. Bağışlarla falan alınacak gibi de değil. Bonservisini de almak istiyorum ama bir dahaki sene daha iyi işler yaparsa… Aboubakar'ın beni çok kızdırdığı zamanlar oldu. Lyon'a gidiyoruz kendisi olmayacak. İnşallah kalan maçlarda gösterir kendini.

FİNANSAL FAİR PLAY ANLAŞMAMIZ VAR

Gelecek sezon onlarca milyon dolar döküp futbolcular getireceğimiz haberleri transfer palavraları. Londra'da master yapan kızımı ziyarete gidiyorum, hangi futbolcu için gidiyorsunuz diye soruyorlar. UEFA ile yapılan FFP anlaşması 2017-2018 sezonunda bitiyor. Zaten bu anlaşma olmasa da ‘Biz Messi'yi getireceğiz' demeyiz.

OĞUZHAN'LA SÖZLEŞME UZATACAĞIZ

 

 

 

Oğuzhan'la sözleşme yenileceğiz diyorum. Hakkında transfer haberleri çıkıyor! 4-5 yıllık sözleşme yapacağız. Atiba'yı transfer ettik. ‘Kanada'dan futbolcu mu çıkar?' diye yazıp çizdiler. Fabri'ye değil bonservis menajerlik parası bile ödemedik. Neler yazıp çizdiler… Şimdi taraftarın en sevdiği ikinci oyuncu. Babel yılın transferidir. Ücretsiz aldığımız bir oyuncu. Türkiye'den gitmeden önce de almak istemiştik zaten.

BİZ ŞAMPİYONLUĞA, GOMEZ'İN TAKIMI LİGDE KALMAYA OYNIYOR

Mario Gomez giderken açıklamalarına üzüldüm. Çok iyi bir çocuk ama o laflar beni üzdü. Henüz kendisiyle hiçbir görüşme yapmadık. Biz şampiyon olmaya, UEFA'yı almaya konsantreyiz onun kulübü de ligde kalmaya...

BASKETBOLDA BÜYÜYECEĞİZ

Diğer şubelerimizi de unutmayalım. Basketbol takımımız Ufuk Hoca ile çok iyi gidiyor. Hentbolda otomatiğe bağladık. Küçük bütçelerle büyük işler yaptık. Basketbolda daha da büyüyeceğiz.

AZİZ YILDIRIM'IN HAREKETİNDEN BANA NE!

2. Futbol Zirvesi'nde Aziz Yıldırım'ın hareketini görmedim. Cumhurbaşkanı ile sohbet ediyordum. Ne dedi, ne yaptı cevabını verecek kişi değilim. Bana ne… Kendi bileceği iş. Beşiktaş kıskanılan bir kulüp haline geldi. Rahatsızlıklar olabilir. İlgilenmiyorum bu tip şeylerle. Benim ismimin bile Aziz Yıldırım'a rahatsızlık vermesine güldüm. Ne yapayım yani? Zaten çok daha muhattap olmak istemiyorum.

DURSUN BAŞKAN'I ÜZMEK İSTEMEYİZ

Ben daha önce ‘Biz malımızı satmayız' dediğimde Galatasaray'a gönderme yapmak gibi bir niyetim olmadı. Dursun Özbek sevdiğimiz birisi. Üzmek istemeyiz. Allah işlerini rast getirsin.

DUDU TARKAN ŞARKISI!

(Dudu transfer edilecek mi sorusuna) Dudu benim bildiğim Tarkan'ın bir şarkısı. Şaka bir yana bakarız, ama biten bir şey yok.”

Haber Ara