Dolar

32,5193

Euro

34,7328

Altın

2.488,83

Bist

9.524,59

Orman’dan ’Sosa ve Atiba’ açıklaması

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Atiba ve Sosa'yı satma gibi bir düşünceleri olmadığını belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-13 15:38:02

Orman’dan ’Sosa ve Atiba’ açıklaması

Fikret Orman düzenlediği basın toplantısında, kulüp gündemindeki futbolcular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“HAVA ATMAK İÇİN TRANSFER POLİTİKAMIZI DEĞİŞTİRMEYECEĞİZ”

Stoper açığının bulunduğunu belirten Orman, “Çalışmalar sürüyor. Kaleye Boyko'yu almıştık. Bir kaleci daha aldık. Transfere devam ediyoruz. Transferde hızlı olabiliriz ama Beşiktaş'a olan zararı kim karşılayacak. Hayatımızın gerçekleri var. Beşiktaş, stadını yapıp şampiyon olunca problemler bitmedi. Kadroyu koruyup geçmişle alakalı borçları düşüş trendine sokmalıyız. Bütçenin belli bir oranda olma zorunluluğu var. Buna göre hareket ediyoruz. Millete hava atmak için transfer politikamızı değiştirmeyiz” ifadelerini kullandı.

“BEŞİKTAŞ VE ÜLKEMLE İLGİLİ KİMSE DALGA GEÇMEYE KALKMASIN”

Terör olaylarından dolayı Beşiktaş'tan ayrılmak istediğini açıklayan Sosa için konuşan Orman, ”Başkan olduğum zaman her gün kulübe sporculardan ihtarnameler geliyordu. Bu sözleşmeler sadece Beşiktaş'ı mı bağlıyor? Biz Ferrari'ye niye tazminat ödedik? Türkiye'de terör varmış... Sosa buraya savaşın göbeğinden geldi. Sosa'yı biz son gün transfer ettik. Beşiktaş ile ve ülkemle kimse kendi ticari ihtirasları için dalga geçmeye kalkmasın. Ayrılmak istiyorsa konuşulur. Bu dünya 11 Eylül'ü yaşadı. Paris'te, Brüksel'de bombalar patladı. Bombaların patladığı ülkelerde sporcular o ülkeleri terk etmeye çalıştı mı? Bu bahanelere ancak kuşlar inanır. Sözleşmelerde bizi koruyan maddeler var. Ne gerekiyorsa o yapılacak. Kontratlı futbolcuyla onayımız dışında görüşülmesi, ahlaken ve hukuken yanlıştır. Biz nasıl edimlerimizi yerine getiriyorsak futbolcular da sözlerini tutacak. Yoksa bedelini en ağır şekilde ödetirim. Atiba'nın da sözleşmesi var. İdmanlara çıkıyor. Bir yılı daha var. Satma niyetimiz yok. Sosa'yı da satma niyetimiz yok. Atiba'nın sözleşmesini düzeltip uzatabiliriz. Serdar on numara karakterli bir oyuncumuzdu. Ona hayatta başarılar diliyorum. Buraya gelmenin ve buradan ayrılmanın bir zerafeti var” şeklinde konuştu.

“SONSUZA KADAR GOMEZ'İ BEKLEYECEK DEĞİLİZ”

Beşiktaş'ta kalıp kalmayacağı netleşmeyen Gomez için açıklamalarda bulunan siyah-beyazlıların başkanı, “Gomez sevdiğimiz bir oyuncu. Fiorentina ile aramızda sorun olmadı. Aramızda hazırlık maçı yapalım diye düşündük ama tarihler uyuşmadı. Biz arkadan dolanıp iş yapmıyoruz. Oyuncuyla konuşacaksak önce kulübüne soruyoruz. Serdar Aziz ile görüşmedim Bursaspor başkanıyla görüştüm. Bizim tarzımız budur. Gomez transferinde kararı verecek olan Gomez. Bekleyebileceğimiz limitlerin sonuna geliyoruz. Her bölge için alternatiflerimiz var. Sonsuza kadar Gomez'i bekleyecek değiliz” diye konuştu.

“YETİMİN HAKKINI TRANSFER ÇILGINLIĞI YAPARAK HARCAMAYACAĞIZ”

Sol bek arayışlarının devam ettiğini belirten Orman, “Kolarov basında tartışılan bir isim. Kulübüyle sözleşmesi olan bir oyuncu. Sol bek arayışlarımız var. İlgilendiğimiz oyuncular var. Şartlara göre bakacağız. Kamuoyu çok büyük beklentiler içine sokuluyor. Beşiktaş'ın gerçekleri var. UEFA ile anlaşmamız var. Futbol eskisi gibi değil. Bütçe içinde gelirimize göre hareket etmek zorundayız. Yetimin hakkını transfer çılgınlığı yapmak için harcamayacağız. Boyko devre arasında takıma geldi. Çok hırslı formayı alacak gibi. Kariyeri belli bir oyuncu. UEFA'da final oynadı. Mustafa çok iyi bir sporcu ve insan. Geçen sezon çok şans bulamadı. Bu sene yer bulamayacak gibiyse takımda transferi olabilir. Bize hocadan herhangi bir rapor gelmedi kendisiyle ilgili” açıklamalarında bulundu.

“HEPİMİZİN İŞİ BEŞİKTAŞ'A HİZMET ETMEK”

Yönetime aldığı kişilerle sorun yaşamak istemediğini ifade eden Orman, “Beşiktaş iyi gittiği sürece aşağı çekmeye çalışanlar olur. Yönetim kurulu listesini ben oluştururum. Yönetime aldığım bir kişiyle neden sorun yaşayayım. Erdal Torunoğulları ile çalışmaktan son derece mutluyum. Transferlerde ben merkezde olmak üzere birkaç yönetici arkadaşımla çalışmalar yürütüyoruz. Hepimizin işi Beşiktaş'a hizmet etmek. Ne çizgide geldiysek bugünlere bundan sonra da öyle devam edeceğiz. Başarıya endeksli bir takım kurarız. Oyuncu üstüne takım kurmayız” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'ye transfer olan İsmail Köybaşı için hayırlı olsun diyen Fikret Orman, “Kendi tercihidir. Bizimle olan sözleşmesi sona ermişti. Bizim açımızdan söylenecek pek fazla bir şey yok” dedi.

Haber Ara