Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

Orman'dan Quaresma müjdesi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, transferde adı geçen Quaresma’ya ilişkin yaptığı açıklamada, “Transfer son aşamalarına geldi ama mali kriterler var” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 13:56:15

Orman'dan Quaresma müjdesi

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Bayrampaşaspor ile imzalanan işbirliği anlaşması töreninde konuşan Orman, transferle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlı ekibin yeniden kadrosuna katmak istediği Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma'nın transferine ilişkin de açıklamalarda bulunan Orman, “Beşiktaş ilkelerine göre yönetilen kulüptür. Oyuncu açısından bu ilkelere uyulduğu takdirde, mali şartlar uyulduğu sürede transferin bizim açımızdan yapılmaması sebebi yoktur. Taraftarımızın çok büyük bir isteği var. Biz taraftar istiyor diye ne oyuncu göndeririz ne de oyuncu getiririz. Bizim bu kulübü yönetme şeklimiz var. O gün Quaresma'nın Beşiktaş'ta oynarken bedelsel olarak Beşiktaş'ın mali durumunda gitmesi bana ne kadar doğru geliyorsa bugün Beşiktaş'ın haliyle, mali ilkeleriyle gelmesi de bir o kadar da aklıma yatıyor. Bunlar yerine gelirse bizim açımızdan sorun yok. Arkadaşlarımız ile görüşmeleri yapıyoruz. Olursa iki taraf için de hayırlısı olur. Biz kendi noktamızdan bir santim ileri gitmeyiz. Ufak bir bonservis ödenecek. Son aşamalarına geldi ama mali kriterler var. Onların netleşmesi lazım” diye konuştu.

“DZSUDZSAK İLE QUARESMA BİRLİKTE OLMAZ”

Transferde adı geçen Macar sol kanat oyuncusu Balazs Dzsudzsak ile ilgili bir soruya ise Orman, “Macar oyuncu, ilgilendiğimiz kaliteli bir oyuncu ama Quaresma ile ikisi birlikte olmaz. Beşiktaş Futbol Takımı'nın çok fazla derecede oyuncusu var. Gelecek 3 oyuncu ile beraber tahmin ediyorum 26-27 oyuncu olacak. Biraz fazla rakam bu. Daha fazla oyuncu yüklenilmez. Bütçemizi de aşmayacağız” cevabını verdi.

Toplamda 3 oyuncu transferi yapacaklarını dile getiren başkan Fikret Orman, bir basın mensubunun, ‘Bunlardan birisi Quaresma herhalde' demesi üzerine, esprili bir yanıt vererek, "İstersen sayayım. İlgilendiğimiz oyuncular var. Halka açık bir şirketiz. Bazı zaman ikazlar alıyoruz. Zamanı geldiğinde açıklanır" dedi.

“SEÇİM SANDIĞINI KOYACAĞIZ, ADAY OLSUNLAR”

Siyah-beyazlı kulübün eski yöneticilerinden Serdal Adalı'nın kongreye ilişkin yaptığı açıklamalarının hatırlatılması üzerine Orman, “Yanlış bir açıklama yapmış. Ben 10 gün sonra seçime gideriz. 1 ay sonra seçim yaparız demedim. Olaylar çarpıtılmaya çalışılmasın. Benim genel kurul önünde söylediğim laf var. ‘Seçim mi istiyorsunuz, o zaman sandığı koyarız, biz seçim sandığından kaçmayız' dedim. Transfer var, bütün taraftar teknik direktörün seçilmesini bekliyordu seçtik, transferleri yaptık, lisans alınacak bir sıkıntı yok, stadın bitmesini bekliyoruz. Bunlar bu yaz döneminde yapılması beklenen şeyler. Bu dönemde ramazan var, yaz var, tatil var. Bu dönem içerisinde bunu yapmayı doğru bulmadık. Arkadaşlar seçime aday olmak istiyorlarmış. Seçim sandığını koyacağız, aday olsunlar. Onlardan uzun uzun çalışma süresi de bekliyoruz. Ekim ayında sandığı koyacağız. Ekim'i Mayıs ayına çekmek istiyorlarmış. Onu da düzeltiriz. Bir tüzük tadili yaparız. Bir defa seçime gitmiş oluruz. Hem tüzükte yapacağımız düzenlemeleri yapmış oluruz. Bir an evvel masanın önüne koyarız. O zaman da söyledik, el mi yaman bey mi yaman genel kurul karar verir” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ FENERBAHÇE MAÇI”

Yapımı süren Vodafone Arena Stadyumu'nun bitiş tarihine ilişkin de açıklamalarda bulunan Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Herkes bu konuda konuşuyor. Çalışmaya geldiği zaman emek veren benim. Gece gündüz orada çalışıyoruz. İnsanlar tatillerine gidiyorlar, bizim ne gecemiz ne gündüzümüz var. Bitirmek istiyoruz, gayret içerisindeyiz. Bayramdan sonra bin, bin 500'e çıkacak adam sayısı. Önümüzde 2 buçuk aylık süre var. O sürede bitirmek istiyoruz. Allah yardımcımız olsun. Bir engel çıkmazsa plan öyle görünüyor. Fenerbahçe maçı bizim için önemli bir maç. Fenerbahçe maçı bizim için hedeftir. TFF'nin toplantısı var. Müracaatta bulunduk. İçerideki 3 maçı deplasmanda oynayıp, ikinci yarı içeride oynamak için talepte bulunduk. Kabul görmezse Başakşehir bize stadını verdi. Olimpiyat Stadı'nın zemini düzgün oluyor ve 15 Ağustos'ta teslim edilecek. 2-3 maç oynayacağımız için bizim için nihai hedef Vodafone Arena'ya dönmektir."

‘Mario Gomez listede mi?' sorusuna ise Orman, “Mario Gomez iyi bir futbolcu, Allah sahibine bağışlasın” yanıtını verdi.

Haber Ara