Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

Orlando saldırısı Trump’a desteği arttırdı

ABD'nin Orlando kentinde meydana gelen saldırı sonrası Trump'a desteğin arttığı belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-15 02:23:44

Orlando saldırısı Trump’a desteği arttırdı

Ajanslarda yer alan bilgide; ABD'nin Orlando kentinde meydana gelen ve 49 kişinin öldüğü, 53 kişinin yaralandığı saldırı sonrasında, Cumhuriyetçi başkan adayı Trump'a yönelik desteğin arttığı belirtildi.

Reuters ve Ipsos tarafından, pazar günü gerçekleşen saldırı sonrasında düzenlenen ilk ankete göre, Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump arasındaki fark 13 puandan 11.6 puana geriledi. 

Afgan asıllı ABD vatandaşı Ömer Metin tarafından düzenlenen saldırı sonrasında Clinton ülkedeki Müslümanların ‘canavarlaştırılmaması' gerektiğine ve silah yasalarına dikkat çekerken; Donald Trump ise Müslüman sığınmacıların ülkeye alınmaması gerektiğini söylemişti.

Saldırı sonrasında yapılan araştırmalarda, IŞİD'e biat ettiğini açıklayan Metin'in örgütle doğrudan bir bağı bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştı. Güvenlik görevlisi olarak çalışması sebebiyle saldırıda kullandığı silahı yasal yollarla satın alan Metin'İn terör şüphesi nedeniyle FBI tarafından iki kez sorgulandığı ortaya çıkmıştı.

Haber Ara