Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

Orgeneral Akar'dan şehit evine taziye ziyareti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, şehit olan Jandarma Er Muhammed Furkan Demirel'in ailesini ziyaret ederek taziyelerini iletti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-29 19:34:35

Orgeneral Akar'dan şehit evine taziye ziyareti

Orgeneral Akar'a ziyarette, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit  Dündar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri  Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler  eşlik etti. Komutanlar, şehidin Altındağ Karacaören Mahallesi'ndeki evi önünde  kurulan taziye çadırında, şehidin babası Mahir, dedesi Mustafa, kardeşleri Ali ve  Mert Demirel ile yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Ziyarette konuşan Orgeneral Akar, "Şehidimiz Furkan, güvenlik  güçlerimizle omuz omuza, vatanı, milleti için büyük bir özveriyle, kahramanlıkla  mücadele etti, savaştı ve şehit oldu. Onunla birlikte Silahlı Kuvvetlerimizin,  jandarmamızın, polisimizin bütün mensupları şu anda gece gündüz, yaz kış demeden  vatanımızın ve milletimizin birliği, bütünlüğü beraberliği, güvenliği için  bizlerin burada rahat ve huzur içinde oturabilmesi için aralıksız mücadeleye  azimle, kararlılıkla devam ediyor." diye konuştu.

"Mutlaka hesabı sorulacak"

Terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar  süreceğini vurgulayan Orgeneral Akar, bu konuda devletin, Türk Silahlı  Kuvvetlerinin son derece kararlı, istikrarlı mücadelesini sürdürdüğüne dikkati  çekti.

Orgeneral Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde terörün ve teröristlerin bitmesi için elimizden gelen her  türlü gayreti göstereceğiz. Tarihimize, kültürümüze, değerlerimize yaraşır  şekilde son derece ciddi, hassas, dikkatli bir planlamayla masum tek bir insanın  kılına dahi zarar gelmeden mücadelemiz sürdürülüyor ve dünyaya örnek şekilde  devam ediyor. Hiçbir yanlış yapmamaya çalışarak, büyük bir hassasiyet ve dikkatle  karada, havada bu mücadeleyi sürdürmekteyiz. Yurt içinde ve yurt dışında ülkemize  karşı tehdit, tehlike teşkil eden ne kadar terörist, ne kadar unsur varsa  bunların mutlaka hesabı sorulacak, bunlarla mutlaka mücadele sürdürülüp, etkisiz  hale getirilmesi sağlanacak. Bu konuda kararlıyız."

"Büyük bir metanet ve vatanseverlik örneği"

Şehidin babası Mahir Demirel'e teşekkür eden Orgeneral Akar,  "Gerçekten büyük bir metanet, asalet, kahramanlık ve vatanseverlik örneği.  Tanıştığımız ilk andan beri şu ana kadar büyük bir vakarla vatanı, milleti için  şehit vermiş olmanın gururunu yaşıyor ve bunu ifade ediyor ve bizi destekliyor,  bize güç, kuvvet veriyor. Silahlı Kuvvetlerimizin gücü, milletimizin bize olan  sevgisi ve güveni. Biz de bu sevgiye ve güvene layık olmak için elimizden gelen  ne ise yaptık, yapmaya çalışacağız. Bundan emin olun." ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara