Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

Ordu-Giresun Havalimanı ilk yılını tamamladı

Avrupa'nın deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı hizmette ilk yılını tamamladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-20 11:27:47

Ordu-Giresun Havalimanı ilk yılını tamamladı

AA'nın haberine göre, Türkiye ve Avrupa'nın deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na Suudi Arabistan, Almanya ve Avusturya'dan da uçuşların başlayacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, havalimanının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 22 Mayıs 2015'te açıldığını anımsattı.

Ordu ve Giresun'un yıllarca hayalini kurduğu havalimanının açılışının birinci yılının dolduğunu belirten Yılmaz, "Hem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız hem Devlet Hava Meydanlarımız hem de Hükümetimiz sürece sahip çıktı. Çalışıp çalışmayacağı tartışmalı olan havalimanı, şu anda yolcu kapasitesi itibarıyla Türkiye'de rekorlara imza atan bir havalimanı oldu. Günlük 21 uçuş yapmasıyla da bu yılın trendi en fazla yükselen havalimanı oldu." dedi.

Yılmaz, havalimanına yeni uçuşlar ekleneceğine dikkati çekerek, "İnşallah Haziran ayında başta Suudi Arabistan ve Avrupa'dan Almanya ve Avusturya uçuşlarıyla Ordu-Giresun Havalimanı bölgemizi, ilimizi, Giresun'umuzu şaha kaldıracaktır. Başta Cumhurbaşkanı'mıza, Hükümetimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Havalimanının, turizm açısından bölgeye çok ciddi katkısı olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Elimizde 6 aylık veriler var. Turizm alanında yüzde 45'e yakın artış oldu. Sezon yeni başlayacak. Bu sene inşallah ramazan ayıyla ulusal tur sahiplerinin tamamının ilimize de gelmek suretiyle havalimanımızı en üst seviyede kullanma imkanları var. Aynı zamanda bizim belirlediğimiz gezi güzergahlarında şu anda otellerimizin tamamı dolu. Yaklaşık 4 aydır, kış mevsiminde dahi yatak sayısı itibarıyla yüzde 100'e yaklaşan dolulukla hizmet verilmeye devam ediyor. Havalimanı bölgemiz için ilaç gibi geldi. Havalimanı bölgemizin kurtuluşu oldu."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara