Dolar

32,5597

Euro

34,8825

Altın

2.431,27

Bist

9.645,02

Ordu'da korkutan orman yangını

Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan orman yangınında yaklaşık 10 hektarlık alan zarar gördü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-27 06:58:52

Ordu'da korkutan orman yangını

AA'nın haberine göre: Alınan bilgiye göre, Erenli Mahallesi'nde öğleden sonra ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yöre halkının söndürmeye çalıştığı yangına, daha sonra Ordu Orman İşletme Şefliği ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 10 saat süren müdahalenin ardından yangın, yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı.

Ordu Orman İşletme Şefliği yetkililerden alınan bilgiye göre, yangın yaklaşık 10 hektarlık alana zarar verdi. Zarar gören yerler arasında fındık bahçelerinin de bulunduğu öğrenildi. Bölgede orman ve itfaiye ekiplerinin bir süre daha soğutma çalışması yapacakları belirtildi.

Mahalle Muhtarı Köksal Şenyurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının çıkış sebebinin henüz belirlenemediğini belirterek, "Yangın rüzgarın şiddetiyle kontrolden çıktı. Arazi şartlarından dolayı da ekipler müdahalede zorlandı. Yangın bölgesine iş makineleriyle yollar açarak ulaşılabildi. Çok şükür zor da olsa yangın kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışması sürüyor" dedi.

Öte yandan, Ordu Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin gün boyunca 20 ayrı yerde orman ve örtü yangınlarına müdahale ettiği bildirildi.

Haber Ara