Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

Ordu'da kazı sırasında toprak kaydı, 56 dairelik site boşaltıldı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde kazı sırasında toprak kayması sonucu 4 bloktan oluşan 56 dairelik sitede oturan vatandaşlar dairelerinden emniyetli şekilde çıkartılarak faciadan dönüldü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-06 15:52:18

Ordu'da kazı sırasında toprak kaydı, 56 dairelik site boşaltıldı


İlçenin Ayazlı Mahallesi'nde meydana gelen toprak kayması sonucu 56 daireden oluşan 4 bloklu apartman boşaltılarak güvenlik çemberi altına alındı. Olay yerine gelen polis ve belediye ekipleri bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alarak vatandaşların herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaması için tedbir aldılar.

Olay yerine gelen Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk durumla ilgili değerlendirme yaparak vatandaşların güvenli yere geçmesi için uyarıda bulundular.

Vatandaşların yanına giden Kaymakam Mehmet Yapıcı, "Şu an önceliğimiz güvenliğiniz. Sonra mağduriyetinizi gidermek için çalışmalar yapacağız" diyerek apartman sakinlerine bilgiler verdi.

Evlerinin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını gören apartman sakinleri sinir krizleri geçirirken evlerinin önüne yapılan yeni inşaatın göçüğe sebep olduğunu söylediler.

Apartman sakinlerinden Nazlı Özkan, "Evde temizlik yapıyordum, kapıcı geldi evleri boşaltmamız gerektiğini söyledi. 10 gün önce önümüzdeki inşaat başladı. Göçük yaşandı ve mağdur durumdayız. Gideceğimiz yer var ama sığıntı olarak mı yaşayacağız yakınlarımızın yanında. Müteahhit evlerinin yakılması gerektiğini söyledi, ben konuşmasında duydum. Eğer evlerimiz yıkılırsa bizlere yeni bir yer göstermesini istiyoruz" dedi.

Aynur Demir, "Olayın şokunu yaşıyoruz. Çocuklarımız okula gidecek, eşlerimiz işe gidecek çok mağdur olduk. Zorla evlerimizi aldık ve başımıza gelen durum son derece bizleri üzdü. Binamızın önünde bulunan yerde yapılan inşaatın mühendisi mutlaka şuan ki gerçekleşecek toprağın kaydığını bilmesi gerekiyor. Ben bile o bölgeden geçerken toprağın kayacağını tahmin ediyordum. Kimsenin bizleri mağdur etmeye hakkı yoktur" diye konuştu.

İnşaat kazısı yapılırken çok fazla binaya yaklaşıldığını ifade eden apartman sakinlerinden Zeki Güler , "Orta blokta sıkıntı var. Dolgu yapacaklar onu bekliyoruz. Tüm binaları boşalttılar" açıklamasında bulundu.

"Bizleri bu duruma düşüren herkesten şikayetçiyiz" diyerek sözlerine başlayan Sevinç Önal isimli apartman sakini ise, "Belediyemiz bu durumu tahmin etmeliydi. Evlerimizi boşalttık ve mağdur durumdayız. Müteahhitlere yer verirken belediyemiz lütfen iyi bir analiz yapsın öyle tapusunu versin. Biz ne yapacağız şimdi" şeklinde konuştu.

Olay yerine Ordu İl AFAD Müdürlüğü ekipleri de gelerek çalışma başlattılar.


Haber Ara