Dolar

32,5246

Euro

34,9712

Altın

2.437,51

Bist

9.716,77

Orc, yeni nesil işlem platformundan Borsa İstanbul'a erişim sağlıyo

Orc, yeni nesil işlem platformundan Borsa İstanbul'a erişim sağlıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 14:42:37

Orc, yeni nesil işlem platformundan Borsa İstanbul'a erişim sağlıyo
Borsa, aracı kurum ve alternatif likidite havuzlarına piyasa erişimi sunan Orc'nin Execution Bricks platformu, Borsa İstanbul'a bağlantı sağlamaya başladı.

Borsa İstanbul açıklamasına göre borsada işlem gören türev ürünlerin alım-satımında kullanılan elektronik işlem teknolojisi sunan Orc'nin, bugün Borsa İstanbul'a bağlantı sağlamaya başladığını duyurdu.

Yeni arayüz, Orc Trading Bricks platformunu kullanan tüm müşterilere Borsa İstanbul'a emir iletme ve piyasada işlem yapma imkanı sunuyor.

Orc'nin Execution Bricks platformu, yüksek hacimli ve yoğun emir akışını yöneten, kontrol eden ve yüksek frekanslı işlemler yapan yatırımcılar için sağladığı özellikleri ile 150'den fazla borsa, aracı kurum ve alternatif likidite havuzuna dünya çapında piyasa erişimi sağlıyor.

Orc platformu aracılığıyla farklı piyasalara aynı anda piyasa erişimini sağlayan yatırımcılar, dünya piyasalarına etkin bir şekilde erişebiliyor ve işlem altyapılarının kapsama alanını genişletiyor.

Orc'nin işlem öncesi risk yönetimi kapasitesi; işlem yapma hızında ve risk yönetiminde etkinlik sağlayarak yatırımcılara düzenlemelerle uyumlu olan etkin bir risk yönetimi anlamında da faydalar sağlıyor. Hızlı ve esnek bir platform olarak tasarlanan Orc Trading Bricks, yapısı gereği hızlı işlem yapma imkanı veren ve yatırımcıların taleplerine göre tamamen uyarlanabilen bir işlem platformu sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orc Group Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Jonas Hansbo, işlem hacminin ve bölgeden gelen talebin devamlı artmasıyla Türkiye'nin giderek daha çekici bir piyasa haline geldiğini bildirdi.

Hansbo, "Tüm Orc müşterileri için Borsa İstanbul'a yüksek performanslı bir bağlantı sunmaktan ve Orc'nin Borsa İstanbul'da kullanılan yeni nesil işlem platformunun Türkiye'deki ilk müşterilerine ulaşmaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) Grup Müdürü Muammer Çakır da Orc'nin Borsa İstanbul'a bağlantı sağlamasının önemine dikkati çekerek, "Orc, gelişmiş alım-satım ve elektronik işlem çözümleriyle haklı bir üne sahip. Orc'nin sağladığı bağlantı ile Borsa İstanbul'un bir işlem platformu olarak daha da çekici hale geleceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara