Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

Optimar Araştırma'dan son seçim anketi

Optimar Araştırma Şirketi, 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilgili yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-01 11:53:46

Optimar Araştırma'dan son seçim anketi

Optimar'ın yaptığı ankette, 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde halihazırdaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Selahattin Demirtaş ve Abdullah Gül'e yer verilip seçmenden hangisine oy vereceği soruldu.

Ankette yer alan kişilere, “2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaları durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun son tura kalmaları halinde kime oy verirsiniz?” sorusu soruldu.

optimar-arastirmadan-son-secim-anketi

Optimar Araştırma Şirketi'nin yaptığı saha araştırmasına katılanların %44,7'si 2023 seçimlerinde oyunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğini söylerken, %34,7'lik kesim ise Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini söyledi.

2023 Seçimlerinde aday olmaları halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş son tura kalırsa kime oy verirsiniz? Sorusu da soruldu.

Bu soruda ise %43 Erdoğan, %36,1 ise Mansur Yavaş dedi.

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verip önümüzdeki seçimde de Erdoğan'a oy vereceğini belirtenler %30,8 olurken şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu'nun aday olması halinde İmamoğlu'na oy vereceğini söyleyenler ise %8,6'da kaldı.

Selahattin Demirtaş'ın aday olması halinde ise oy oranı %6,3 olarak belirlendi. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a oy vereceğini söyleyenler ise %4 oldu. Erdoğan mı, İmamoğlu mu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun Erdoğan'a 2023 seçimlerinde rakip olması beklentisi hakim.

Optimar Araştırma Şirketi saha araştırmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan – İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ikilisinin son tura kalması halinde kime oy vereceksiniz? Sorusunda da %44,7 Erdoğan derken %34,7 Ekrem İmamoğlu dedi.

Erdoğan mı Mansur Yavaş mı? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rakip olarak görülen bir diğer isim ise CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş.

Optimar araştırma şirketinin saha araştırmasında da 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABB Başkanı Mansur Yavaş son tura kalırsa kime oy verirsiniz? Sorusu da soruldu.

Bu soruya %43 Erdoğan cevabını verirken %36,1 de Mansur Yavaş yanıtını verdi. Erdoğan mı Abdullah Gül mü? 

Bir önceki Abdullah Gül'ün de 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile ilgili tahminlerde ismi geçiyor. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la rakip olması ve son tura birlikte kalmaları halinde kime oy verirsiniz? Sorusuna %46,7 Erdoğan derken %20,4 Abdullah Gül'e oy veririm dedi.

Haber Ara