Dolar

32,3285

Euro

35,0907

Altın

2.295,89

Bist

9.036,63

Operasyonlarda 14 PKK'lı öldürüldü

Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde süren operasyonlarda 14 PKK'lı öldürüldü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-23 01:56:38

Operasyonlarda 14 PKK'lı öldürüldü

Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde sokağa çıkma yasağının ardından düzenlenen operasyonlarda, 14 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 2 örgüt mensubu da  yaralı ele geçirildi. Çatışmalarda, 5 polis ile 5 vatandaş da yaralandı. Öte yandan, yapılan açıklamada "Güvenlik güçlerimize yönelik futbol ve voleybol topu içerisine yerleştirilmiş 6 el yapımı bomba atılmıştır." denildi.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Polis ve jandarma kuvvetlerinin koordineli şekilde yaptığı faaliyetler sonucunda, Dargeçit ilçesinde 12 PKKlının etkisiz hale getirildiği, 2 örgüt mensubunun da yaralı olarak ele geçirildiği belirtilen açıklamada, güvenlik güçlerine yönelik 38 roketatarlı saldırı düzenlendiği bildirildi.      

FUTBOL VE VOLEYBOL TOPU İÇİNDE BOMBA

Örgüt mensupları tarafından yerleştirilen 6 tuzaklanmış bombanın güvenlik güçleri tarafından imha edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:  

"Güvenlik güçlerimize yönelik futbol ve voleybol topu içerisine yerleştirilmiş 6 el yapımı bomba atılmıştır. 6 perde/branda ve 2 barikat kaldırılmıştır. Terör örgütü mensuplarınca, barikat olarak kullanılan römork ile minibüs kaldırılmıştır. İcra edilen operasyonlar esnasında 5 polis memurumuz ve 4 vatandaşımız yaralanmıştır.”

Nusaybin ilçesinde ise 2 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, güvenlik güçlerine 2 roketatarlı saldırı ve 1 el yapımı bomba atıldığı, 4 perde/branda kaldırıldığı ve operasyonlar esnasında 1 vatandaşın yaralandığı bildirildi.

İcra edilen operasyonlar esnasında yaralanan polis memurları ve vatandaşların tedavilerinin halen devam ettiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yaralı polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir. Vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve sabır için teşekkür ederiz.”

Haber Ara