Dolar

32,4890

Euro

34,9558

Altın

2.432,82

Bist

9.716,77

Operasyonlar sonrası değişen 'FETÖ' yayınları

Özellikle kamu çalışanlarına yönelik yayın yapan bazı internet siteleri, FETÖ ile mücadelenin sağlıklı yürütülmesini engelleyen yayınlara imza atıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-03 14:06:33

Operasyonlar sonrası değişen 'FETÖ' yayınları

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Bazı web sitelerinin kamuoyunu yönlendirip FETÖ lehine algı oluşturduğu belitiliyor. FETÖ tasfiyeleri ile mücadelede, hükümeti yıpratmaya çalışan yayınlar yapan bu web sitelerinden bir tanesinin, bir Bakanlıkta hâlen görev yapan üst düzey bir yönetici ile irtibatlı olduğu iddia ediliyor.

"LEHTE" YAYINLAR

Söz konusu site, 7 Şubat 2012'de yaşanan MİT krizi sonrası “Hizmet Hareketi Neden Hedef Seçiliyor” soruları içeren, cemaate iftira atıldığı iddia edilen yayınlar ve Erdoğan'a "şizofren" yakıştırması yapılan bir özel haber yapılmıştı.

Aynı sitede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Paralel Devlet Yapılanmasının tehlikesine işaret eden açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı'na şizofren yakıştırmasında bulunulan özel bir haber yapılmıştı. Haberde, “Dünya'da ve Türkiye'de neredeyse her olumsuz olay arkasında cemaati arayanlar şizofrenik tutumlarını her geçen gün artırarak tedavisi zor bir hastalığın pençesinde iftira ve karalama kampanyalarına devam ediyorlar” ifadeleri kullanılmıştı.

Özel haberde yer alan ifadelerden bazıları:

"Aziz Yıldırım'ın hapse atılması", "Cübbelinin kaset ve organize işleri", "Siyasilerin porno kasetleri", "Kpss sorularının çalınması" cemaat işi. "Askeriye", "Polisler" cemaatte. "Adli yargıyı cemaat kuşattı." "Yazarları ve sendikacıları cemaat içeri tıktı." "Ergenekon ve balyoz cemaat oyunu. Yukarıda izah ettiğimiz daha onlarca konu ve buna benzer ülke gündemini ilgilendiren tüm konuların sorumlusu cemaatmiş. Yahu cemaat siyasilere git ahlaksızlık yap bende bunu çekeyim mi dedi. El insaf , El insaf Cemaat dediğiniz kimdir beyler.”

ŞİMDİ İSE "ALEYHTE" YAYIN YAPILIYOR

MİT krizi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren yazı ve haberler yayınlayan web sitelerinin, bugün FETÖ aleyhinde yaptıkları haberler, ne yapılmaya çalışıldığı sorusunu akıllara getirdi.

Düşündüren sorunun cevabı ise "site ve yöneticilerinin, FETÖ ile ilişkilerini gizlemek için bu yöntemi tercih ettikleri" yönünde.

Haber Ara