Dolar

32,3776

Euro

35,0228

Altın

2.325,48

Bist

9.088,71

OPEC toplantısında anlaşmaya varılamadı: Petrol fiyatlarında büyük düşüş

OPEC ve OPEC dışı ülkelerin gerçekleştirdiği toplantıdan karar çıkmamasının ardından Brent türü ham petrol fiyatı yüzde 33 gerileyerek 28.40 dolara geriledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-09 08:55:51

OPEC toplantısında anlaşmaya varılamadı: Petrol fiyatlarında büyük düşüş

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerin üretim kısıntısıyla ilgili anlaşmaya varamamasının ardından Brent türü ham petrolün varil fiyatı süratle düşmeye başladı. Yüzde 9 ile başlayan düşüş gece boyu artarak sürdü. TSİ 08.00 itibariyle Brent petrol varil fiyatı yaklaşık yüzde 33 oranında kayıpla 28.40 dolara geriledi.

1991'den bu yana en sert düşüşü yaşayan petrol fiyatları, 22 Şubat 2016'dan bu yana en düşük seviye olarak tarihe geçti.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen ve yaklaşık 7 saat süren OPEC toplantısında ek üretim kesintisi kararında uzlaşılamadı.

BARKINDO'NUN AÇIKLAMALARI

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo "Bu toplantıyı sona erdirdik ancak istişareler devam edecek, birkaç oylama meselemiz var, herkesi bir araya getirmemiz gerekiyor, fikir birliği önemli" dedi.

Barkindo, OPEC ve OPEC dışı ülkeler arasındaki ittifakın bozulup bozulmadığına ilişkin bir soruya ise "Teknemizin halen çok sağlam olduğundan hiç şüphe yok ve herkesle birlikte yol alıyoruz." yanıtını verdi.

OPEC dışı ülkelerin dün alınan kararına ilişkin yorumlarda da bulunan Barkindo, "OPEC dışı ülkelerin yüzde 90'ı bizimle hemfikir. Ancak bazı ülkelerin bakanlarının başkentlerine dönerek kendi hükümetleriyle daha fazla istişarede bulunmaları gerekiyor" dedi.

OPEC ve OPEC dışı ülkelerin toplantısında ek üretim kesintisi kararının çıkmaması küresel piyasada arz fazlasında artış riski oluştururken, Çin'de ortaya çıkan yeni tip korona virüs (Covid-19) dünya genelinde ham petrol talebini olumsuz etkiliyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara