Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

Önümüzdeki yıl Dubai'de ilk Yahudi okulu açılacak

İşgal devleti İsrail Diaspora Bakanlığı, gelecek yıl Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentinde ilk Yahudi okulunun açılacağını duyurdu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-03 12:15:26

Önümüzdeki yıl Dubai'de ilk Yahudi okulu açılacak

İki ülke arasında normalleşme anlaşması imzalanmasından sonra işgal devleti İsaril ile BAE arasındaki ilişkiler son sürat devam ediyor

İsrail Diaspora Bakanlığı, gelecek yıl Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE)  yedi emirliğinden biri olan Dubai'de ilk Yahudi okulunun açılacağını duyurdu.

Bu adım, İsrail ile BAE arasında tam diplomatik ilişkiler kurmak için yapılan son anlaşmanın ardından BAE'deki Yahudi cemaatinin statüsünü güçlendirme çabası çerçevesinde geliyor.

Diaspora Bakanlığı, yeni okuldaki öğrencilerin tüm eğitim konuları üzerinde çalışacaklarını belirtti.

شسي33

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Yahudi cemaatinin sayısının artması beklentileri ışığında 200 öğrencinin okula kaydolması bekleniyor.

Hareket, Yahudi eğitimini dünya çapında yaymak için Diaspora Bakanlığı adına çalışan Birleşik Organizasyon aracılığıyla uygulanacak.

İsrail Diaspora Bakanlığı'ndan alınan istatistikler, BAE'deki Yahudi cemaatinin sayısının 1000 civarında olduğunu ve bu anlaşmaların akabinde önümüzdeki yıllarda sayının artmasının beklendiğini gösteriyor.

Ve geçen Haziran ayında İsrail medyası, yaklaşık 40 öğrenciye Tevrat öğretilerini öğretmek için günlük olarak faaliyet gösteren bir Talmud okulunun açıldığını bildirdi.

Geçtiğimiz Eylül ayında İsrail, BAE ve Bahreyn ile ilişkileri normalleştirmek ve "İbrahim Anlaşmaları" olarak adlandırılan tam diplomatik ilişkiler kurmak için anlaşmalar imzaladı.

Kaynak: Shafaqna

 

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara