Dolar

32,4461

Euro

34,4891

Altın

2.471,54

Bist

9.577,96

Önemli yurtiçi olaylar

Önemli yurtiçi olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 16:35:49

Önemli yurtiçi olaylar
Diyarbakır'da jandarma ekiplerine silahlı saldırı düzenleyen 4 terörist, ölü ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurtiçi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Dakyanuskalesi Tepe bölgesindeki karayolları ekiplerinin emniyetinde görevli jandarma unsurlarına bir grup terörist tarafından ateş açıldı.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ikisi silahlarıyla 4 terörist, ölü ele geçirildi.

Bölgede hava destekli operasyonlar sürüyor.

- El yapımı patlayıcı imha edildi

Bingöl'ün Genç ilçesi Suveren Mahallesi'ndeki demiryolu ekibinin emniyetini sağlamak amacıyla görevlendirilen İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca bulunan el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bitlis'in Hizan ilçesi Şiyanpınar mevkisindeki arama tarama faaliyeti sırasında çok sayıda otomatik tüfek fişeği, 150 metre elektrik kablosu, el telsizi, iki tabanca, iki tabanca şarjörü, bir miktar tabanca mermisi, el bombası ve muhtelif malzemeler ele geçirildi.

- Sığınak olarak kullanılan 3 mağara bulundu

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Karaçalı Tepe'nin güneyinde toplantı salonu ve sığınma amaçlı kullanıldığı değerlendirilen üç mağara tespit edildi.

Mağaralarda yapılan aramada uçaksavar mühimmatı, büro müştemilatı, kablo düzeneği, termal kameralardan korunma amaçlı kullanılan 10 şemsiye, 1,5 ton benzin ve mazot karışımı, 15-20 fünye, 1,2 kilogram TNT, iki sinyal verici, iki el telsizi ve bir su tankı bulundu.

- Erzincan'da bir terörist etkisiz hale getirildi

Erzincan'ın Kemah ilçesi Uluçınar köyündeki Acemoğlu Köprüsü mevkisinde karayolunu keserek Orman İşletme Müdürlüğüne ait iki aracı yakan, bölgeden kaçmaya çalışan sivil araca ateş açarak bir kadının ölmesine ve eşinin yaralanmasına neden olan lider düzeyindeki terörist, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca etkisiz hale getirildi.

Teröristin üzerinde Dragunov keskin nişancı tüfeği, RPG-7 roketatar, M-16 piyade tüfeği ve hücum yeleği, üç sırt çantası, iki uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneği, iki el telsizi flaş bellek, iki harici hafıza, ses kayıt cihazı, askeri tatbikat el kitabı, 150 avro, 780 lira, 340 İsviçre Frangı, dürbün, el feneri ve "botan kod azat" ibareli uyku tulumu ele geçirildi.

Haber Ara