Dolar

32,5121

Euro

34,9634

Altın

2.433,33

Bist

9.783,42

'Önce İnsan' diyerek hizmete hız verdiler

Önce İnsan; Uluslararası Kadın ve Çocuklarla Dayanışma Derneği Başkanı Songür, yurt içi ve yurt dışı mağdurların yanında olmaya devam ettiklerini, düzenledikleri etkinliklerle de birlik ve beraberlik vurgusu yaptıklarını belirtti

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-27 16:37:36

'Önce İnsan' diyerek hizmete hız verdiler

Önce İnsan; Uluslararası Kadın ve Çocuklarla Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Canan Songür kuruldukları günden bu yana başta kadın ve çocuklar olmak üzere ihtiyaç sahibi insanlara yardım ettiklerini ve bu hizmeti hız kesmeden sürdürmekte kararlı olduklarını kaydetti.

Savaş, doğal afet, kıtlık ve çeşitli nedenlerle mağdur durumda bulunanların yanında olmayı kendilerine misyon edindiklerini hatırlatan Songür, yaptıkları yardımlarda ise hiçbir dil,din, ırk, mezhep ve bölge ayrımı gözetmediklerini belirtti.

"MADDEN VE MANEN YANLARINDAYIZ"

eee_1

Türkiye içerisinde, özellikle son dönemde bölgede yaşanan savaş nedeniyle mağdur durumdaki anne ve çocuklara yardım eli uzattıklarını ve çocuklarıyla yalnız kalmış annelere yardım etmeyi borç bildiklerinin altını çizen Songür şunlara vurgu yaptı:

" Yardımlarımız sadece maddi anlamda değil. Dernek olarak onlara el uzatırken manevi açıdan da yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz. İhtiyaç sahibi yetim annelerimiz önceliklerimizin başında geliyor. Bu etkinlik bağlamında yardımda bulunurken onlara gönüllü psikologlarımız ve terapistlerimiz kanalıyla ulaşarak bir nevi rehabilite sürecini de başlatıyoruz. Onların mutfak ihtiyaçlarını her ay düzenli olarak market kartı dağıtımı ile temin ediyoruz. Bu ramazan vesilesiyle evlerinden çıkamayan ihtiyaç sahiplerine kumanya paketleri ile birlikte ekmeklerini de temin ediyoruz. Anne ve çocukların bizlerden Kur'an-ı Kerim talebinde bulunduklarını görünce onlara bu desteği de vermeye başladık"

"TÜRK İNSANININ KATKISI ÖNEMLİ"

Dernek olarak faaliyetlerinin yurt içiyle sınırlı olmadığının altını çizen Songür, Kuzey Suriye'de İdlip'te , çadırkentlerde yaşamak zorunda bırakılan savaş muhacirlerine destek olmak için organize olduklarını söylerken o bölgelerde günlük 150-200 kişiye sıcak yemek dağıtarak iftar verdiklerini söyledi. Songür,"2019 yılı verilerine göre dünyada 400 milyon yetim çocuk bulunuyor. Savaşlar, doğal afetler, açlık ve yoksulluk gibi sebeplerden dolayı bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. “Mazlumun Umudu Ol “ mottosuyla çalışmalarımıza hız kazandırırken yardıma muhtaç duruma düşmüş toplumların kişi ve kuruluşlarını güçlendirmeyi kendine amaç edinen derneğimizle Türk insanının katkı ve desteğinin de önemli olacağı kanaatindeyiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Ara