Dolar

32,5451

Euro

34,9313

Altın

2.420,71

Bist

9.722,09

'On dakikalık mangal keyfinin bedeli çok ağır olabiliyor'

Yıldırım, “Vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını bekliyorum. Ciğerimize ateş düşürmeyin. On dakikalık mangal keyfinin bedeli çok ağır olabiliyor” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-04 14:57:37

'On dakikalık mangal keyfinin bedeli çok ağır olabiliyor'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan yangın söndürme çalışmaları hakkında bilgi alan Başbakan Binali Yıldırım, Orman Genel Müdürlüğü'nün 19 bin çalışanının yangın söndürme çalışmalarında tam kadro yer alması talimatını verdi.

''MANGAL KEYFİNİN BEDELİ AĞIR OLABİLİYOR''

Üç günde 147 orman yangını çıktığını belirten Binali Yıldırım, yanan her bir ağacın yerine en az beş ağaç dikeceklerini söyledi. Yıldırım, “Vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını bekliyorum. Ciğerimize ateş düşürmeyin. On dakikalık mangal keyfinin bedeli çok ağır olabiliyor” dedi.

Anamur, Alanya, İzmir, Çanakkale ve Ayvacık'taki yangınların kontrol altına alındığını söyleyen Yıldırım, 170 yıllık geçmişe sahip Orman Genel Müdürlüğü'nün tecrübesinin felaketlerin önlenmesinde çok önemli olduğunu vurguladı.

VATANDAŞA UYARI

İsrail, Libya, Gürcistan, Bulgaristan gibi pekçok ülkenin de yangın felaketleri karşısında Türkiye'den destek istediğinin altını çizen Başbakan Yıldırım, “Önemli olan yangının çıkmaması, bir kıvılcımdan dahi söz edilmemesidir. Uluslararası tecrübelere, başarılara sahip de olsanız giden ormanı yerine koymanız yıllar alıyor. Vatandaşlarımızın çok daha hassas olmasını rica ediyorum. Bir ağacın büyümesi on yıllar alıyor. Kaldı ki, çam ormanlarından söz ediyoruz” diye konuştu.

Orman Genel Müdürlüğüne ait 776 gözetleme kulesinde 7 gün, 24 saat süreyle 360 derece görüş açılı kameralarla yangın izlemesi yapılıyor.

Aralarında Ukrayna, Azerbaycan, Makedonya, Bosna Hersek'in de bulunduğu 20 ülke yangın söndürme ekipleri, Antalya'da bulunan Uluslararası Yangın Eğitim Merkezi'nde yangın söndürme teknikleriyle ilgili eğitimler aldı.

 

 

Haber Ara