Dolar

32,4757

Euro

34,5435

Altın

2.473,91

Bist

9.518,31

On binlerce kişi namazını sokaklarda kıldı

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya getirdiği yaş sınırlamasından dolayı Filistinliler cuma namazını sokaklarda kılmak zorunda kaldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-16 17:03:20

On binlerce kişi namazını sokaklarda kıldı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail polisinin 40 yaş artı erkeklerin Mescid-i Aksa'ya girişini yasaklaması ve birçok sokağı kapatarak insanları tek tek araması üzerine ancak 5 bin kişi cuma namazını Aksa'da kılabildi.

Doğu Kudüs'ün farklı mahallerinde yaşayan on binlerce Filistinli, Mescid-i Aksa'ya gitmek için yola çıktıklarında sokakların girişini beton bloklarla kapatan İsrail polisinin engelleriyle karşılaştı. İsseviye ve Cebel-i Mukabber gibi mahallerin çıkışını tamamen kapatan polis araçların giriş çıkışına izin vermedi. İsrail polisi, yaya olarak mahalleden çıkmak isteyen Filistinlilerin de tek tek üzerlerini arayıp kimlik kontrolü yapınca binlerce kişilik kuyruklar oluştu.

Mahallelerinden çıkabilen Filistinli erkeklerden ise sadece 40 yaş üstü olanların Mescid-i Aksa'ya girmesine izin verildi. Aksa'nın da içinde bulunduğu eski şehir olarak bilinen sur içi bölgesinin giriş kapılarını tutan İsrail polisi, burada yeniden kimlik kontrolü yaptı.

Aksa vakfı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, İsrail engellerini aşarak cuma namazını Harem-i Şerif'te kılabilenlerin sayısı 5 binde kaldı. Aksa'ya ulaşamayan on binlerce Müslüman ise namazı sokaklarda kılmak zorunda kaldı. İsrail polisi, sokakta namaz kılan cemaatin etrafını demir bariyerlerle çevreledi. Polis helikopterleri ve uçan balonlara yerleştirilen kameralardan da şehir gözetim altında tutuldu.

Haber Ara