Dolar

32,5093

Euro

34,9415

Altın

2.435,68

Bist

9.716,77

Ömer Faruk Öz kimdir?

Türk siyasetçi Ömer Faruk Öz... Ömer Faruk Öz kimdir? İşte Ömer Faruk Öz'ün biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-17 14:55:24

Ömer Faruk Öz kimdir?

Ömer Faruk Öz, 5 Ekim 1966'da Malatya'nın Pütürge ilçesinde doğdu. Babasının adı Ali Balo, annesinin adı Ayişe'dir.

Lise mezuniyetinden sonra İşletme Fakültesi'de eğitimini sürdüren Öz, yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'nde tamamladı.

Köy Hizmetlerinde Şube Müdürü, İETT Genel Müdürlüğünde Hesap İşleri Müdürü, Personel ve Sosyal İşler Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

İstanbul Fatih Belediye Meclis Üyesi, Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkanvekilliği vazifelerini sürdürdü. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı olarak vazife yaptı. İstanbul Belediyesine bağlı İktisadi Teşekküllerinde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanvekilliği vazifelerini üstlendi.

Mahalli İdareler İşveren Sendikası Denetim Kurulu Üyeliği, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Kurucu Üyeliği ile İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Türkiye Kürek ve Karate Federasyonları Yönetim Kurulu Üyeliği vazifelerinde bulundu.

23. Dönemde Malatya Milletvekili seçildi ve TBMM İdare Amiri oldu. 24. Dönemde TBMM İdare Amiri, KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, TÜRKPA üyesi olarak seçildi.

Ömer Faruk Öz orta düzeyde İngilizce bilmektedir ve evli, 2 çocuk babasıdır.

2017 yılı Kasım'ında, Türkiye'nin ilk ağır sanayisi olma özelliğini taşıyan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (KARDEMİR), Yöneti̇m Kurulu Başkanı, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Öz oldu. 

Haber Ara