Dolar

32,5431

Euro

34,8739

Altın

2.437,00

Bist

9.645,02

Ömer Çelik: İslamofobi üretenler, Erdoğanfobi de üretiyor

AB Bakanı Ömer Çelik, dün Brüksel'de açıklamalar yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-02 10:30:06

Ömer Çelik: İslamofobi üretenler, Erdoğanfobi de üretiyor

Çelik, "Zannedilmesin ki Erdoğansız bir Türkiye AB'ye daha çabuk ulaşabilecek. İslamofobi üretenler Erdoğanfobi de üretiyorlar. Bu aşırı sağın dilidir" dedi.

İşte Ömer Çelik'in konuşmasından bazı başlıklar;

"AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'la vize sürecimizi ve Türkiye- AB ilişkilerini detaylı ele aldık. Bizim reform irademizde bir eksiklik yok. 70 maddenin dışında iki madde ile ilgili neler yapılabileceğini konuştuk. Yarından itibaren teknik uzmanlar Türkiye'ye gelecek.

Vize serbetisinin hayata geçmesi fevkalade önemlidir. Diğer elementlerden ayırarak ele almamız mümkün değildir. Kimse bunu tehdit olarak algılamamalıdır. Biz bu mekanizmaların iyi işlemeye devam etmesini istiyoruz.

"TÜRKİYEYE YÖNELİK ÇOK YÖNLÜ BİR TERÖR SALDIRISI VAR"

AB ile olan bu ilişkinin ivmesinin devam etmesini istiyoruz. Terörle mücadele yasasında bir değişiklik olmayacağını belirttik. Türkiye'ye yönelik çok yönlü bir terör saldırısı var. Bu durum içerisinde terörle mücadele yasasında değişiklik reel bir durum olmaz. AB standartlarında bir terör yasası yok. Tüm ülkeler yerel ulusall ihtiyaçlara göre şekillenmesine yol açılabiliyor.

AB'nin büyük ülkelerinden biri empati kursun Suriye ve Irak gibi bir sınırı olsalardı nasıl hareket ederlerdi. Biz çok yönlü iç içe geçimiş bir terör tehdidiyle karşı karşıyayken, hem sınırımız hem sivilleri korumamız gerekiyor.

"ERDOĞANFOBİ ÜRETİYORLAR"

Milyonlarca göçmeni insani hassasiyetle ülkemizde misafir ediliyor. AB Türkiye arasındaki ilişkiler bir rekabet ilişkisi olarak algılanmaması gerekir.

Son zamanlarda Cumhurbaşkanı hakkındaki spekülasyonlar, Cumhurbaşkanı reform hareketlerinin lideridir. Her bir reform paketinin şekillenmesine ve son halinin verilmesine bizzat iştirak etmiştir. Zannedilmesin ki Erdoğansız bir Türkiye AB'ye daha çabuk ulaşabilecek. İslamofobi üretenler Erdoğanfobi de üretiyorlar. Bu aşırı sağın dilidir. Eleştiri yapılmalı ancak eleştiri aşırı sağın alanın da top koşturmamalıdır."

AB'ye açık kapı da bırakan Ömer Çelik, temaslarının devam edeceğini söyleyerek konuşmasına son verdi.

 

Haber Ara