Dolar

32,3114

Euro

35,0677

Altın

2.306,40

Bist

9.079,97

Ömer Çelik: ABD'nin açıklamasını reddediyoruz

AK Parti Sözüsü Ömer Çelik, 'ABD Dışişleri'nin açıklaması diplomatik teamüllere aykırıdır, içişlerimize müdahale anlamına gelmektedir. Bu açıklamayı içişlerimize müdahale olarak görüyor ve reddediyoruz' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-04 15:51:16

Ömer Çelik: ABD'nin açıklamasını reddediyoruz

AK Parti Sözüsü Ömer Çelik, "ABD Dışişleri'nin açıklaması diplomatik teamüllere aykırıdır, içişlerimize müdahale anlamına gelmektedir. Bu açıklamayı içişlerimize müdahale olarak görüyor ve reddediyoruz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Twitter hesabından açıklama yaptığıda, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Çelik, "ABD Dışişleri'nin açıklaması diplomatik teamüllere aykırıdır, içişlerimize müdahale anlamına gelmektedir. Bu açıklama siyasi bir açıklamadır ve demokrasi konusunda bir hassasiyet olarak kabul edilemez. Bu açıklamayı içişlerimize müdahale olarak görüyor ve reddediyoruz. Demokrasi konusunda hassasiyet göstermek istiyorlarsa; öncelikle PKK'nın silah altına aldığı çocuk savaşçıları görmezden gelmemeliler. Ayrıca ABD Dışişleri, Diyarbakır Anneleri'nin vicdan nöbeti hakkındaki soruları geçiştirmemelidir. Demokratik hassasiyetin gereği bunlardır" dedi.

'İÇİŞLERİMİZE MÜDAHALE ANLAMINA GELEN DİLDEN KAÇINMALILAR'

Çelik, ABD makamlarına öncelikle ülkelerindeki resmî güvenlik güçleri tarafından yapılan sistematik ırk ayrımcılığı ile mücadele konusunda hassas olmalarını önerdiklerini belirterek, "Türkiye'deki gelişmeler hakkında açıklama yaparken içişlerimize müdahale anlamına gelen bir dilden kaçınmalıdırlar" ifadesini kullandı.

606e7a411493adb5893dc094f1ac02b7

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara