Dolar

32,5341

Euro

34,9396

Altın

2.438,05

Bist

9.716,77

Ölümcül bir kalp krizinden kaçınmak için ne kadar uykuya ihtiyacınız var?

Ölümcül bir kalp krizinden kaçınmak için her gece ne kadar uyumalısınız? Bu 'sağlıklı' uyku düzenleri şunları içeriyor: her gece yedi ila sekiz saat uyumak.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-21 11:26:09

Ölümcül bir kalp krizinden kaçınmak için ne kadar uykuya ihtiyacınız var?

Kalp hastalığı, uyku düzeninizin bir sonucu olabilir ve her gece aldığınız uyku miktarı kalp yetmezliği semptomlarına karşı korunmaya yardımcı olabilir.

Ölümcül bir kalp krizinden kaçınmak için her gece ne kadar uyumalısınız?

Bilim adamları, uyku şeklinizin kalp sağlığınızda büyük bir rolü olabileceğini ortaya çıkardı. Özellikle, uyuduğunuz sürenin uzunluğu, kalp yetmezliğine karşı korunmak için çok önemlidir.

Sağlıklı uyku düzenine sahip kişilerin kalp hastalığı riskinin önemli ölçüde daha düşük olduğunu söylediler.

Bu "sağlıklı" uyku düzenleri şunları içeriyordu: her gece yedi ila sekiz saat uyumak.

Herkesin her gece uyuması gereken belirli bir saat sayısı yoktur. Ancak New Orleans Tulane Üniversitesi'ndeki bilim adamlarına göre 7 ila 8 saat arasında uyuduğunuzdan emin olmak, kalp yetmezliği krizini yüzde 42'ye kadar azaltabilir.

Araştırma üzerinde çalışan Dr. Lu Qi şunları söyledi: “Oluşturduğumuz sağlıklı uyku sonucu, beş uyku davranışının kaydına dayanıyordu. Sonuçlar, kalp yetmezliğini önlemeye yardımcı olmak için genel uyku düzenlerini iyileştirmenin önemini vurgulamaktadır.

Ve sağlıklı uyku düzenine sahip olanların uykusuzluk veya horlama belirtisi göstermediği ortaya çıktı. Ertesi gün de uykulu hissetmediler.

Önceki bir araştırma, uyku apnesi olan kişilerin kalp yetmezliğine yakalanma riskinin daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Uyku apnesi vücutta stres hormonlarının salgılanmasına neden olur.

Hormonlar böylece kalp atış hızınızı ve kan basıncınızı yükseltir, bu da kalple ilgili bir sağlık durumu geliştirme şansınızı doğrudan etkiler.

Kalp yetmezliği, zamanla kötüleşme eğilimi gösteren ciddi, uzun vadeli bir durumdur. Kalbin vücuda uygun şekilde kan pompalayamamasından kaynaklanır.

Kalp hastalığını önlemenin en iyi yolu sağlıklı, dengeli beslenmek ve düzenli egzersiz yapmaktır.

Herkes her hafta en az 150 dakika orta yoğunlukta bir aktivite yapmayı hedeflemelidir.

Kaynak: Express

Haber Ara