Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül'e memleketi Sivas'ta coşkulu karşılama

2016 Rio Olimpiyatları'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül ve Rio'da grekoromen stil 98 kiloda bronz madalya kazanan milli güreşçi Cenk İldem, memleketi Sivas'ta coşkuyla karşılandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-21 16:04:01

Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül'e memleketi Sivas'ta coşkulu karşılama
2016 Rio Olimpiyatları'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül ve Rio'da grekoromen stil 98 kiloda bronz madalya kazanan milli güreşçi Cenk İldem, memleketi Sivas'ta coşkuyla karşılandı.

Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül ve Rio'dan bronz madalya ile dönen milli güreşçi Cenk İldem, şampiyonluklarının ardından ilk kez memleketleri Sivas'a geldi. Milli güreşçiler için Sivas Bölge Trafik Kavşağı'nda Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılama töreni düzenlendi. Davul-zurna eşliğinde karşılan güreşçilere, minik sporcular da yoğun ilgi gösterdi. Törende halk oyunları ekibi tarafından gösteri sunuldu.

Olimpiyat şampiyonu güreşçi Akgül, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, olimpiyatlardan sonra ilk kez memleketine geldiğini ve gururlu olduğunu söyledi.

"Olimpiyatlar güreş adına başarılı geçti"

Olimpiyatların güreş adına başarılı geçtiğini belirten Akgül, "Ülkemiz darbe girişiminden sonra zor zamanlar geçirdi. Biz de o gün kamptaydık, biz de zor zamanlar geçirdik. Ülke olarak olimpiyatlara tam anlamıyla psikolojik olarak iyi bir şekilde hazırlandık diyemeyiz. Ama biz ona rağmen sorumluluğumuzun arttığının farkındaydık. Ülkemizi orada en iyi şekilde temsil etmemiz ve ülkemizin yıkılmadığını göstermemiz gerekiyordu. Altın madalyayı almak ve İstiklal Marşı'nı okutmak bana nasip oldu" diye konuştu.

"Önemli olan İstiklal Marşı'mızı okutmaktı"

Akgül, kendisi güreşene kadar Türkiye'nin olimpiyatlarda altın madalyası olmadığını ve bu durumun stresini daha da artırdığını dile getirerek, "Ben artık kendimi düşünmedim altın madalya metal parçası neticede, 'olimpiyat şampiyonu' etiketi gelip geçici. Önemli olan sadece orada İstiklal Marşımızı okutabilmekti. Ben de bunu başardım. Şimdi de altın madalyayı memleketime getirdim" ifadelerini kullandı.

Doğma, büyüme Sivaslı olduğunu ve Sivas Güreş Eğitim Merkezi'nde yetiştiğini aktaran Akgül, "Önümüzde Avrupa ve Dünya Şampiyonaları var. İnşallah Cenk ağabeyimle yeni Avrupa Dünya Şampiyonalarında önce ülkemize sonra da Sivas'ımıza, memleketimize madalyalar getirmeye devam edeceğiz" dedi.

İldem: "Bize destek veren herkese teşekkürler"

Milli güreşçi Cenk İldem ise olimpiyatlara hazırlanırken Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durumdan dolayı sıkıntılı günler geçirdiklerini, sporcular olarak üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Çok şükür ülkemizi olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil ettik. Sivas'ımız şampiyonlarıyla ünlü bir şehir. Güreşte de her zaman söz sahibi olmuş bir il. Taha kardeşimle tekrar yuvamıza döndüğümüz için mutluyuz. Bize destek veren herkese çok teşekkürler. Desteklerini esirgemesinler, biz daha nice şampiyonluklar, nice madalyalarla yurdumuza, Sivas'ımıza döneceğiz."

Sivas Belediyesi olimpiyat şampiyonuna arsa hediye etti

İki güreşçi daha sonra Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı ziyaret etti. Başkan Aydın ziyarette olimpiyat şampiyonu Taha Akgül'e arsa hediye etti. Aydın, iki güreşçiyi altınla ödüllendirdi.

Akgül ve İldem daha sonra Sivas Valisi Davut Gül'ü ziyaret etti. Vali Gül, günün anısına iki güreşciyi Cumhuriyet Altını ile ödüllendirdi.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara