Dolar

32,3654

Euro

35,0198

Altın

2.324,97

Bist

9.079,97

Öldürülen doktorun ailesine ziyaret

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, görevi başında silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr.Dr. Kamil Furtun’un ailesini ziyaret etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-12 08:41:41

Öldürülen doktorun ailesine ziyaret

Samsun'a gelen Bakan Müezzinoğlu, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Kamil Furtun'un Atakum ilçesinde oturan eşi Dr. Funda Furtun ve yakınlarına ziyarette bulundu. Ziyaret sonrası uçakla Ankara'ya gitmek üzere geldiği Samsun-Çarşamba Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, “Samsun ziyaretimin tek bir sebebi, çok değerli meslektaşımız Opr. Dr. Kamil Furtun kardeşimizin ailesini ziyaret etmek. Bizden varsa taleplerini değerlendirmek. Bir de görevi başında şehit olduğu hastaneye onun ismini vermeyi düşünüyoruz. Eşinin, ailesinin rızası olup olmadığını sormak istedik. Bu nedenden dolayı Samsun ziyaretini yaptım. Tabii acı büyük, gerek ailenin kendi özelindeki acısı, gerek bizim sağlık camiası olarak çok başarılı bir meslektaşımızı görevi başında kaybetmiş olmak, gerekse çok sevilen bir insanı, bu ülkenin güzel bir insanını kaybetmiş olmak çok yönlü bir üzüntü kaynağı. Ama Türkçe'deki o güzel söz, acılar paylaşıldıkça azalır. Paylaşarak azaltmaya gayret ediyoruz. İnşallah adını yaşatarak hem insani değerleriyle hem mesleki başarılarıyla adını yaşatarak, ailesi için de daha çok bir sabır vesilesi oluruz. Hem de bu mesleğin insanlarının zor günlerinde yanında olabilmeyi başarırız” dedi.

"ŞİFA DAĞITAN BU ELLERE VEFASIZLIK YAPMAYIN"

Aileye sabırlar dileyen Bakan Müezzinoğlu, “Ben tekrar aileye sabırlar diliyorum. Ama buradan bu sene özellikle 14 Mart Tıp Bayramı vesilesi ile ‘Şifa veren ele vefa' sloganı ile yola çıkmıştık. Bizim sağlık camiamız, başta hekimlerimiz, hemşirelerimiz, sağlık çalışanlarımız 24 saat kesintisiz şifa dağıtıyorlar. Şifa dağıtan bu ellere vefasızlık yapılmaması bizim en büyük talebimizdir. Yanlış yapanlara da toplum olarak çok net tavrımız olmalıdır. Ümit ederiz ki bu son olur” diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, açıklamalarının ardından tarifeli uçakla Ankara'ya hareket etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara