Dolar

32,4899

Euro

34,7745

Altın

2.490,70

Bist

9.554,84

Öldürülen çocuklar toprağa verildi

Diyadin’de polis kurşunuyla vurulan 15 yaşındaki Aydemir ve 16 yaşındaki Aslan’ın cenazeleri toprağa verildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-15 12:03:51

Öldürülen çocuklar toprağa verildi

Ajansların haberine göre, Ağrı'nın Diyadin İlçe'sinde özel hareket polisleri tarafından öldürülen 15 yaşındaki Muhammed Aydemir ve 16 yaşındaki Orhan Aslan'ın cenazeleri Erzurum'da yapılan otopsi işlemleri sonrası Diyadin'e getirilerek toprağa verildi.

Cenaze törenine Halkların Demokratik Partisi (HDP), HDP Ağrı milletvekilleri, Ağrı merkez, ilçe belediye eşbaşkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

HDP Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, AKP iktidarının halk arasında korku yaratmaya çalıştığını belirterek, “Seçimden sonra AKP halk üzerinde zulüm yapmaya başladı. Biz bu iktidara savaş yaptırmayacağız. Bu zulmü halkımızın üzerinde kaldırmak için barış çadırını kuruyoruz. Biz dağda canlı kalkan eylemlerini yaptığımızda devlet gelip şehirde katliam yapıyor. Şehirde canlı kalkan olduğumuzda dağda katliam yapıyor. Bu savaş Erdoğan'ın başkan olma savaşıdır. Halkımızdan istediğimiz bu zulümlerden korkmaması ve her şekilde baskılara karşı büyük bir demokratik mücadele vermeliyiz. Sizden ricamız onların zulümlerine karşı sokaklardan alanlardan çıkmayalım” dedi.

Ayrıca iki çocuğun öldürüldüğü gece öldürülen ve kimliği henüz netleşmeyen kişinin cenazesi de halen Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda tutulduğu belirtildi.

Haber Ara