Dolar

32,3295

Euro

35,0781

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Öldürüldüğü yalanlanmıştı, Lübnan basınından 'Veliaht Prens vuruldu ve yaralandı' iddiası

İslami Diriliş Partisi Genel Sekreteri Muhammed al-Mas’ari güvenilir kaynaklardan bilgi aktardığını belirterek Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın geçtiğimiz ayın sonlarında kraliyet sarayının dışından açılan ağır ateş sonucu vurulduğunu ve yaralandığını iddia etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-28 10:19:16

Öldürüldüğü yalanlanmıştı, Lübnan basınından 'Veliaht Prens vuruldu ve yaralandı' iddiası

TIMETURK | ÇEVİRİ

Lübnan'da yayın yapan Hizbullah'a yakın tv kanalı Al Mayadeen'e konuşan İslami Diriliş Partisi Genel Sekreteri Muhammed al-Mas'ari güvenilir kaynaklardan bilgi aktardığını belirterek Veliaht Salman'ın bir kurşunla yaralandığını ifade etti. Kraliyet ailesi içindeki kaynakların bu bilgiyi sızdırdığını söyledi.

Al-Mas'ari Veliaht Salman'ın medya önüne çıkarak bir darbe girişimini yalanlamayı planladığını da katardı.

ÇATIŞMA MI, DRONE MU?

Birçok gazeteci Riyad'ta 21 Nisan'da kraliyet sarayının dışında ağır ateşli silah sesleri duyduklarını haberleştirdi. Suudi Arabistan Devlet Televizyonu ise bunun oyuncak bir drone tarafından saraya çok yakınlaşan bir drondan ateşlendiğini öne sürdü.

YAKINDAKİ BİR ASKERİ DEPOYA KAÇIRILDI

Suudi eylemciler silahlı saldırının dronla alakası olmadığını, ağır silahlar taşıyan bir araçtan rastgele ateş açılarak saldırı yapıldığını ifade etti. Selman'ın ise yakındaki bir askeri üsteki depoya güvenlik amacıyla kaçırıldığı bildirildi.

OLAY ÖNCESİNDE DÜNYA TURU PLANLANMIŞTI

Olayın ise genç veliahtın kendini Kraliyet'in yeni iktidarı olarak tüm dünyaya duyurmak için çıkacağı turdan önce yapıldığı iddia edildi. Veliaht prensin kraliyet ailesi içinde de gerilime neden olduğu iddia edildi.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

900100_2

Haber Ara