Dolar

32,5982

Euro

34,7874

Altın

2.410,59

Bist

9.645,02

Öldü zannedilip morga konmuş; bu kez gerçekten ölmüş

Adana’da, yalnız yaşayan 77 yaşındaki Hüseyin Yaradan, evinde ölü bulundu. Yaradan’ın, 1970’li yıllarda Mersin’deki bir trafik kazasından sonra iddiaya göre ölü zannedilip morga konduğu, onu görmeye gelen bir arkadaşının yaşadığını fark etmesiyle hayata tutunduğu belirtildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-28 17:24:47

Öldü zannedilip morga konmuş; bu kez gerçekten ölmüş

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı PTT Evleri Mahallesi'nde bir evin damındaki derme çatma kulübede yalnız yaşayan Hüseyin Yaradan'ı evine giden komşuları, yerde hareketsiz yatarken gördü. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde Yaradan'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yeri inceleme ekipleri, ev ve damda araştırma yaptı.

MÜSLÜM GÜRSES'İN HAYAT HİKAYESİ GİBİ

Yaradan'ın hayat hikayesinin önceki yıllarda hayatı beyaz perdeye aktarılan sanatçı Müslüm Gürses'e benzediği iddia edildi. Yaradan'ın da tıpkı Gürses gibi 1970'li yılların sonunda Mersin'in Tarsus ilçesinde trafik kazası geçirdiği, hastaneye götürüldüğünde öldü zannedilip morga konduğu, onu görmeye gelen bir arkadaşının morga gittiğinde Yaradan'ın yaşadığını fark edip hastaneye bildirmesiyle hayata tutunduğu öne sürüldü. Müslüm Gürses de Tarsus'ta kaza geçirdikten sonra öldü zannedilip morga alınıp, arkadaşının ölmediğini fark etmesiyle hayata tutunmuştu.

Yaradan'ın cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

KOMŞUSU MORG OLAYINI ANLATTI

280320211529189381632

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı PTT Evleri Mahallesi'nde yaşadığı evde ölü bulunan 77 yaşındaki Hüseyin Yaradan'ın komşusu Filiz Korkmaz, 1970'li yıllarda geçirdiği trafik kazası sonucu ölü sanılıp, morga konduğu ancak yakınları tarafından yaşadığının fark edildiği olayı anlattı.

Korkmaz, “Yıllar önce trafik kazasının ardından öldü diye hastanenin morguna götürülüyor. Sonra ailesine haber veriyorlar. Yakınları morga gidip baktıklarında, yaşadığını fark ediyorlar. Sonra servise çıkarıyorlar ve iyileştikten sonra hastaneden taburcu ediliyor” diye konuştu.

YEMEK GÖTÜRDÜKLERİNDE ÖLÜ BULUNMUŞ

Yaradan'ın şeker hastası olduğu ve bir ayağının kesildiğini belirten Korkmaz, “Kardeşi ilgileniyordu her şeyiyle. Bu sabah da gelini yemek götürmüş. Daha sonra yatağa baktıklarında hareketsiz yattığını görmüşler” dedi.

DHA

Haber Ara